[DK=19-07-2010: Superliga - Kjetil Wæhler, AAB - Kim Aabech, Lyngby.© Lars Rønbøg / Sportsagency ][UK=19-07-2010: Superliga - Kjetil Wæhler, AAB - Kim Aabech, Lyngby.© Lars Rønbøg / Sportsagency ] Foto: Digitalsport

ULLEVAAL (Aftenposten.no): ”De norske fjellabene” har blitt latterliggjort i mange år i dansk presse, men Danmarks landslagstrener Morten Olsen var langt mer raus i sin omtale av det norske fotballandslaget søndag kveld. Han er ikke alene.

Kjøp tilgang til Danmark-Norge på tirsdag HER!

Ingen dansk ”utpsyking”

Både Kjetil Wæhler og Espen Ruud har tilbrakt de siste sesongene i den danske superligaen, og danskeduoen opplever lite hets fra sine danske lagkompiser. Faktisk har ingen av de to eksilnordmennene blitt utsatt for noen psykologisk krigføring i forkant av tirsdagens skjebnekamp i Parken, snarere opplever de støtte i henholdsvis Aalborg og Odense.

– Det har vært veldig lite prat om kampen i forkant, men de som har sagt noe, sier de tror Norge vinner, forteller AaB-kaptein Kjetil Wæhler.

Det samme får Espen Ruud høre.

– Ja, det er flere som har sagt det. Senest i går pratet jeg med en av mine danske kolleger i OB, og han sa han hadde veldig tro på Norge i denne kampen.

– Litt rart siden danskene tradisjonelt har følt seg veldig overlegne på fotballbanen?

– Jo, kanskje, men samtidig har Danmark vært ganske dårlig i det siste, det er vel helst derfor. I tillegg har nok en del av dem sett kampen vår mot Tsjekkia, og blitt imponert over hva vi gjorde der, mener den gamle Odd-spilleren.

At Norge har med seg tre ferske poeng fra Island-kampen, vunnet på klassisk Drillo-vis, inn i skjebnekampen i Parken, mener Espen Ruud også vil gi det norske landslaget et psykologisk overtak.

– Det har gitt oss et ekstra trøkk, og jeg tror vi går inn i tirsdagens kamp med senkede skuldre. For danskenes del er nok de litt høyere, mener den anvendelige OB-spilleren.

– Det kommer til å bli et vanvittig trykk i Parken med 40.000 tilskuere der, men det er sånne kamper man liker som fotballspiller. Riktignok øker spenningsnivået, men vi har god selvtillit i laget, og er optimister, sier Kjetil Wæhler.

Kjøp tilgang til Danmark-Norge på tirsdag HER!

Deilig å være norsk i Danmark

Så optimistiske at han ikke engang har tenkt på hvordan det kan bli å returnere til Aalborg-treningene om det skulle bli tap i Parken.

– Hva som skjer om det skulle bli et tap har jeg ikke tenkt på. Men danskene er et hyggelig folkeslag, så om det skulle skje, så går det nok bra, sier 35-åringen med et lur smil om munnen.