ULLEVAAL (Aftenposten.no): Han måtte stå over mot Island, og kalte det sin største skuffelse i karrieren.

Etter seieren feiret han som han hadde vunnet Mesterligaen igjen, men om han får anledning til å gjøre det samme på tirsdag med landslagsdrakten på, er fortsatt usikkert.

— Men jeg har gjort fremgang hele veien, og var med på hele øktene både i går og i dag, sier Riise til Aftenposten.no.

Tror på spill

Dog var det bare enkel trening på lørdag, mens med bare to dager til ny kamp, var det heller ikke så altfor stort trykk på dagens trening på Ullevaal.

— Men jeg er innstilt på å spille mot Danmark, og regner med at jeg gjør det. Det har gått bra på de siste to treningene, og jeg har vært med på alle sekvensene.

- Da du måtte kaste inn håndkledet mot Island, sa du at du var 218 prosent sikker på at du var klar til Danmark. Du er litt mer reservert nå?

— Ja, jeg regner med at jeg spiller, men en avgjørelse tas først etter mandagens trening understreker venstrebacken.

Også landslagslege Thor Einar Andersen er optimistisk.

- Han har hatt god og stødig fremgang siden han kom til oss, og det ser bra ut.

— Danmark-kampen er nesten to uker etter at han pådro seg skaden, og sånn sett har han fått en del ekstra tid enn det han fikk før Island-kampen.

Friske drenger

Landslagslegen berømmer også Ålesund-gutten for sin profesjonalitet og vilje tiølå komme kjappest mulig tilbake.

Selv sier Riise at han nesten har "slitt ut fasilitetene på Hotel Bristol” de siste dagene, der han har bedrevet ekstratrening, og Andersen er fornøyd.

- John Arne har det med å snakke i store ord, men han er også veldig flink til å gjøre de tingene han skal. Jeg er veldig fornøyd med måten han har fulgt opplegget vårt på.

Selv om Riise senior fortsatt er usikker, er det ellers gode nyheter fra den norske landslagsleiren til tross for at det er liten tid til å hente seg mellom Island- og Danmark-kampen.

- Alle er friske og raske.

— Noen av de eldre spillerne kjører et litt alternativt oppølegg for å bli klare, men sånn er det alltid. Vi har ingen andre skadebekymringer, understreker Thor Einar Andersen overfor Aftenposten.no.