[DK=17-07-2011: Superliga - Christian Grindheim, FCK FC København.© Lars Rønbøg / Sportsagency ][UK=10-07-2011: Superliga - Christian Grindheim, FCK FC Copenhagen.© Lars Ronbog / Sportsagency ] Foto: © Lars Rønbøg, sportsagency.dk

ULLEVAAL (Aftenposten.no): Tre av de norske spillerne som er aktuelle for en start mot Danmark har også sitt daglige virke i pannekakelandet.

Mens Kjetil Wæhler og Espen Ruud i går sa til Aftenposten.no at de har fått støtte fra egne lagkompiser — som sier de tror Norge slår Danmark - har ikke Grindheim fått de samme tilbakemeldingene.

— De (danskene) synes vel vi spilte møkkafotball igjen, sa FCK-spilleren til Aftenposten.no etter fredagens 1-0-seier over Island, vel vitende om at norsk fotball ikke står høyest i kurs i kongens by.

Statistikksenter Eliteserien:

(Artikkelen fortsetter)

— Fryktelig irriterende VIDEO: Moas scoring irriterer danskenes stjerne

Lover høy temperatur

Likevel har heller ikke Grindheim blitt nevneverdig plaget av lagkompisene i sitt daglige virke i FC København. Han regner med at kruttet heller spares til etter at tirsdagens kamp er ferdigspilt.

— Jeg må vel på treningen på onsdag, selv om jeg gjerne skulle sluppet unna den.

— Taper vi, regner jeg med at jeg virkelig får gjennomgå, men jeg kan love at danskene skal få høre det om vi vinner. Da skal jeg ikke spare på kruttet, lover midtbanespilleren.

Fra dansk hold har det likevel vært merkverdig stille de siste dagene. Noe tegn på at danskene plutselig har begynt å få mer respekt for det norske fotballandslaget har Grindheim likevel ikke registrert.

— Det ligger minst ett år frem i tid. Kommer vi til EM, så vil det nok hjelpe, men akkurat nå føler jeg likevel ikke at de har noe særlig sans for norsk fotball der nede.

Kjøp tilgang til Danmark-Norge på tirsdag HER!

Dansk Drillo-fotball?

Den tidligere Vålerenga-spilleren mener likevel at danskene bør se litt på hvordan de selv spiller sin fotball, og ikke bare kritisere sine norske kolleger.

Statistikksenter Eliteserien:

— Jeg synes ikke det var så stor forskjell på Danmark og Norge da vi møttes på Ullevaal i våres. De slo veldig mange lange baller mot Nicklas Bendtner, mens vi i mindre grad enn før slår slike baller.

Kjøp tilgang til Danmark-Norge på tirsdag HER!