hangeland Foto: Scanpix

18 EM-kvalifiseringskamper på rad.

1620 minutter.

Ikke ett sekund utenfor.

Du kan stole på Norges landslagskaptein. Han spilte alle EM-kvalifiseringskampene under Åge Hareide i 2006-2007, det vil si 12 kamper.

Han er i ferd med å fullføre alle under Drillo også. Dagen før Danmark-møte har han vært med i samtlige seks kamper.

— Hva er hemmeligheten?

— Betaler trenerne, hehe.

— Nei, det er vel mer hva jeg presterer. At jeg er god nok. Jeg har også både vært heldig og dyktig og unngått skader. Jeg føler at jeg har vært flink til å restituere, hvile og trene riktig. Der er jeg grundig. Og selvsagt har jeg litt flaks når alt jeg har fått er noen småskader, sier 195 centimeter lange Hangeland.

- Du har nesten aldri vært skadet til tross for en tøff spillestil?

— Nei, og det er den viktigste forutsetningen for å bli god - uansett hva du driver med innen idrett. Jeg har bygget stein for stein. Skader tvinger deg tilbake til start, sier midtstopperen med 71 landskamper.

- Er det noen av disse landskampene du husker best?

— Hmm. Jeg husker alle, de er jo ikke så mange, men Portugal-kampen, da vi vant hjemme 1-0. Stor motstander og et enda større resultat, sier han.

Statistikksenter Eliteserien:

(Artikkelen fortsetter)

— Fryktelig irriterende VIDEO: Moas scoring irriterer danskenes stjerne

Kjøp tilgang til Danmark-Norge på tirsdag HER!

Ble sjef

Han tok over kapteinsbindet etter Martin Andresen på landslaget. Fulham-spilleren yter enorm tillit blant spillerne. Han har vokst i rollen og karakteriseres av Drillo som «den perfekte» kaptein.

30-åringen opplever at det er store forskjeller fra Hareide-tiden og det han opplever nå. Forrige EM-kvalifisering endte med keepertabber, marginer imot og ingen deltagelse.

— Det var større fokus på det offensive under Hareide, mens Drillo har større fokus på det defensive, men vi jobber selvsagt også mye med raske overganger i dag, sier han.

Drillo bruker også færre spillere enn forgjengeren. Hareide benyttet seg av totalt 33 spillere under EM-kvalifiseringen (det var flere kamper - totalt 12), Drillo har så langt benyttet seg av 24 spillere på seks kamper. Drillo har en fast stamme i laget og forandringer ikke spillestil og taktikk.

Statistikksenter Eliteserien:

— Njaa, jeg husker et år under Hareide da vi knapt byttet på laget, men så fikk vi en del skader og svake resultater. Da ble det mye forandringer. Det er en klar fordel å ha samme stall, folk blir bedre kjent med hverandre siden landslagssamlingene også er korte og hektiske, sier Hangeland.

Han har spilt tre sesonger for FC København (2005/6-2007/8).

I morgen blir det forhåpentlig et hyggelig gjensyn med sin gamle hjemmebane - Parken.

— Oppe i alt alvoret må vi huske på at det også er et privilegium å få være med i slike kamper, sier han.

Hangeland er i hvert fall klar.

Igjen.

Kjøp tilgang til Danmark-Norge på tirsdag HER!