REYKJAVIK: I forkant av landslagets kamper er det assistenttrener Ola By Rise som har ansvaret for å analysere motstanderen. Mot Island i Reykjavik på fredag tror By Rise at Norge får møte Veigar Pall Gunnarsson i en sentral rolle.

— Jeg tror Island kommer til å gå ut i en 4-2-3-1-formasjon , starter Ola By Rise.

Veigar i fri rolle

— Det er et skifte fra 4-4-1-1-formasjonen de spilte mot oss sist. Da spilte Eidur Gudjohnsen i en svært fri rolle bak en høyt plassert spydspiss. Jeg tror at Island nå vil spille med to tydelig defensive midtbanespillere, og at Veigar Pall Gunnarsson vil få en nokså fri rolle, sentralt i den offensive midtbanetrioen, bak spissen. Han fyller til en viss grad Gudjohnsen-rollen, men får nok ikke like mye frihet som Gudjohnsen pleide å ha, utdyper han.

Det betyr at Stabæks måltyv, med syv mål så langt denne sesongen i eliteserien, kan få mye plass å boltre seg i mot Norge.

— Jeg tror en slik kreativ rolle vil passe godt for Veigar, mener By Rise, som understreker at Stabæk-spilleren ser ut til å være i svært god form om dagen.

Et lag i utskiftning

Han forteller at Island er inne i et generasjonsskifte, men at mange av spillerne allerede er etablert i store klubber.

— Det er mange utskiftninger som er i ferd med å gjøres på det islandske laget. De har tatt opp mange unge spillere fra en ny gullgenerasjon som er på gang. U-21-landslaget slo faktisk Tyskland 4-1 nylig, og flere spillere fra det laget er tatt opp i A-troppen den siste tiden, forteller By Rise.

— Og Island har mange klassespillere. Dette er spillere som til daglig spiller klubbfotball i Championship i England, i Danmark, i Nederland og i Norge, presiserer han.

VIDEO: Se intervju med Drillo:

Drillo: — Det begynner å krible litt

- Må gå i krigen

- Island slår en del langt i lengderetning, men er absolutt et lag som ønsker å spille ball, og å spille seg gjennom ledd, sier By Rise.

Han er soleklar på at Norge må heve seg flere hakk fra prestasjonen som ble levert sist Norge møtte Island i på bortebane.

— De er tøffe, og svært sterke i duellene. Det blir mange og tøffe dueller. Og sist var de bedre enn oss både med ball, og i duellspillet, understreker By Rise, og minnes 1-1-kampen i Reykjavik sist, da Norge var heldige som hentet et poeng med hjem.

- For å kunne slå Island må vi gå i krigen, men vi må også tørre å spille ball, understreker assistenttreneren.

VIDEO: Norges «Island-spion»

Norges "Island-spion" Den innledende EM-kvalikkampen mellom Island og Norge går i Reykjavik fredag klokken 21.00 norsk tid. Du kan følge kampen DIREKTE her hos oss .