REYKJAVIK, ISLAND 20100902.Erik Huseklepp under det norske fotballandslagets trening på kampstadion Laurgardalsvöllur i Reykjavik torsdag. Fredag spiller Norge EM-kvalifiseringskamp mot Island.Foto: Erlend Aas / Scanpix Foto: Scanpix

Før vinduet stengte forsvant flere spillere fra norsk fotball. Mohammed Abdellaoue, som er toppscorer i Norge med 15 mål for Vålerenga, reiste til Hannover, mens Marcus Pedersen forlot Strømsgodset til fordel for Vitesse Arnhem.

– Kjekt for dem at de er kommet seg ut. Jeg fokuserer kun på å bli en bedre fotballspiller uansett hvor jeg er, sier Huseklepp til NTB.

– Har du latt deg påvirke av proffryktene i sommer?

– Nei, det har gått fint. Det har vært spekulasjoner i tre år, så jeg er vant til det nå. Det går helt fint, sier Brann-angriperen.

Les også:

Utstillingsvindu

– EM-kvaliken er vel et fint utstillingsvindu?

– Jeg tenker ikke sånn, bare på å gjøre det best mulig for Norge, svarer tomålsscoreren fra seieren mot Frankrike i august.

Tre landslagsmål er det blitt på 12 kamper for Huseklepp. Mot Island blir det igjen trolig høyrekanten i Drillos midtbanefemmer. Mot Frankrike ble 25-åringen flyttet opp som spiss i 2. omgang. Det var en oppgave Brann-spilleren løste solid.

– Jeg skal prøve å gjøre det så godt som mulig slik at vi vinner i morgen (fredag). Jeg kan ikke tenke på de to målene sist, men må konsentrere meg om å gjøre en god kamp mot Island. Får jeg spille så blir det mye det samme som før, nemlig å utfordre i de rommene som er; bakrom, mellomrom eller hva det blir.

Les også:

Må vinne

Norge har ikke klart å bikke de fire siste landskampene mot islendingene i egen favør.

– Vi må vinne her nå, smiler Huseklepp.

– Men vi møter et tøft lag som er fysisk sterke. Da blir det en del kriging. Det ville passet veldig bra med seier. Tre poeng vil gi oss en god start på EM-kvalifiseringen.

Overgangsvinduet er stengt, men fortsetter Huseklepp taktene fra Frankrike-matchen så vil spekulasjonene om en overgang til utlandet fortsette. Flere mål for landslaget er kanskje det som skal til for å gjøre at ryktene blir til virkelighet.

(©NTB)

VIDEO: Se Norges «Island-spion»

<b>Norges "Island-spion"</b>