REYKJAVIK: Egil Drillo Olsen vil ikke endelig bekrefte det, men det meste tyder på at Hannover-spiss Mohammed Abdellaoue starter på topp for Norge i en 4-5-1-formasjon i EM-kvalikkampen mot Island i Reykjavik i morgen.

— Må ta ansvar

Moa har fått en strålende start på karrieren i Hannover etter overgangen fra Vålerenga i sommer.

Sist serierunde leverte han både mål og målgivende i Hannovers imponerende 2-1-seier mot solide Schalke 04.

HAR IMPONERT: Moa fikk en knallstart i Hannover-drakta. (Foto: Digitalsport)

I John Carews skadefravær innser Abdellaoue at det hviler et ekstra ansvar på resten av spissalternativene i troppen.

— Uten Carew må vi andre vise oss frem og ta ansvar. Huseklepp gjorde en strålende jobb sist som spiss (i seieren mot Frankrike), og den som får sjansen i morgen må gjøre jobben sin godt, sier Moa dagen før kvalikens første kamp.

- Har ikke fått laget

Selv om Moa pekes ut som favoritt til å starte som spiss mot Island vil han selv ikke konkludere med at han får Drillos tillit. Daniel Bråthen, Erik Huseklepp og Steffen Iversen er alternativene, men Huseklepp spiller trolig høyre kant mot Island, og ut fra treningene på sagaøya virker Moa som det mest nærliggende valget på topp.

- Vi har ikke fått laget enda, så jeg tar ikke utgangspunkt i at jeg starter. Men uansett hvem av oss som starter på topp må den spilleren gjøre en god jobb. Fokuset må være på arbeidsoppgavene du har hver eneste kamp, og man må jobbe knallhardt hele veien, understreker måltyven.

VIDEO: - Jeg tror det er de norske genene!

— Jeg tror det er de norske genene

- Ut og kose seg

Mot Island venter etter alt å dømme knallharde dueller og tøffe taklinger det norske landslaget. At kampen er ventet å bli ekstra fysisk er ikke noe Moa tar hensyn til i sine forberedelser.

- Det er ikke noe jeg tenker så mye på. Samme hvem vi møter er fokuset å gjøre en god jobb, og å gjøre egne arbeidsoppgaver riktig. De som spiller skal bare utpå der og kose seg, og gjøre som man pleier, uansett motstand, mener Moa.

Han er klar på at John Carew nok er tilbake som spiss norske landslaget når han blir fysisk klar, uansett hvor god jobb han selv, eller eventuelt en lagkamerat, gjør mot Island i morgen.

- En skadefri John Carew er et klart førstevalg som spiss for Norge. Men bak han har vi også mange gode alternativer, mener Abdellaoue.

Moa har fortsatt ikke scoret mål for det norske landslaget. Så gjenstår det å se om han kan åpne landslagsmålkontoen mot Island i Reykjavik i morgen.

VIDEO: Norges «Island-spion»

Norges "Island-spion"