At Norges første EM-kvalifiseringskamp sendes på betal-tv, har fått debatten til å rase. Flere av debattantene på 100% Fotball skylder på CANAL+

— Jeg synes det er underlig å måtte forsvare det å kjøpe noe som er ute på det åpne markedet, sier Kenneth Fredheim om saken.

— Vi kjøper jo rettighetene for å gi våre abonnenter et best mulig tilbud. Vi vil vise at vi også er på jakt etter lokale rettigheter som norske landskamper, for å komplettere fotballtilbudet vi allerede har. Håpet er selvsagt å få til et mersalg, altså skaffe nye abonnenter, sier Fredheim.

Sportssjefen reagerer på tallet som har kommet på antall abonnenter kanalen har. 100 % Fotball mener å vite at mellom 50.000 og 100.000 abonnerer på CANAL+.

Vurderer pressemelding

Til VG sier redaktør Knut Kristian Hauger i kampanje.com følgende:

- Hvis 50.000 ser denne kampen, så skal CANAL+ være godt fornøyde ,

Fredheim sier tallene er feil.

- Våre abonnementer er mange flere enn de tallene som blir gjengitt i diverse nettaviser i dag. Vi vurderer faktisk å komme ut med en pressemelding og offentliggjøre hvor mange som har tilgang til våre kanaler for å rydde opp i dette, selv om det er svært uvanlig for en betalingskanal, sier Fredheim.

— Vi er også tilgjengelige på mange plattformer, både på nett og hos de største TV-leverandørene, så du må ikke jobbe svært mye med å få tilgang til våre kanaler, mener Kenneth Fredheim.