Statistikksenter Eliteserien:

REYKJAVIK (Adressa.no): Stabæks Veigar Pall Gunnarsson er svært aktuell for en startplass på det islandske landslaget til møtet med Norge på fredag, i superstjernen Eidur Gudjohnsens fravær.

Gunnarsson har scoret syv mål for Stabæk i årets eliteserie.

Lagkamerat i Stabæk, og norsk landslagskeeper Jon Knudsen, kjenner Pall Gunnarssons avlutninger bedre enn de fleste fra Stabæks treningsfelt. Men selv med daglige treninger med islendingen på klubblaget innser Knudsen at spissen er en vrien mann å lese.

— Høy kvalitet

— Veigar kan gjøre det uventede. Han har høy kvalitet på det han gjør enten han velger å skyte, drible, vende eller å spille ballen. Og man vet aldri hvilket valg han tar, skryter Knudsen.

— Han er en klok spiller som ser etter muligheter, og som veldig ofte ønsker å dra av en mann og avslutte. Jeg kjenner han jo best som motspiller på Stabæk-trening, men jeg husker også at han trakk seg fri fra kanten og fikk avsluttet godt da vi møtte Island borte i VM-kvaliken sist. Han er en spiller vi kjenner godt, og han er en spiller vi må følge tett hele veien, understreker Stabæk-keeperen.

(Artikkelen fortsetter)

Jon Knudsen har voktet det norske målet de siste landskampene. (Foto: Digitalsport)

— I god form

Landslagets assistenttrener, Ola Bye Rise, advarer også mot Veigar Páll Gunnarsson.

- Veigar er en god spiller, som vi kjenner godt fra den norske serien. Og nå ser han ut til være i skikkelig bra form. Han er en helt annen spiller nå enn for bare en måned siden , mener Ola By Rise.

— Han er en kreativ spiller som vi definitivt må passe på, understreker Rise.

- Må holde hodet kaldt

Jon Knudsen er avhengig av hjelp fra forsvaret for å få en god dag på jobb i Reykjavik fredag. Og han har oppskriften klar etter sist oppgjør, som endte 1-1 i Reykjavik.

— Det vil bli en tøff kamp med mange harde dueller. Islendingene er tøffe karer, så vi må trå til i duellene! Men vi må holde hodet kaldt, og tørre å spille ball og bygge opp gode angrep. Vi spiller på bortebane, så de er garantert ute etter å vinne. Dermed må de angripe. Det vil gi oss muligheter til å få i gang et skikkelig angrepsspill, og gode overganger, tror Knudsen.

Han mener tre poeng er det naturlige målet for Norge.

— Sist kamp her oppe var jo Island bedre enn oss, det må vi innrømme, og vi klarte uavgjort 2-2, som etter kampen virket ok. Det er helt opp til kampforløpet hva vi kan være fornøyde med i etterkant. Men nå før kampen mener jeg vi skal være et bedre lag, og at vi bør ha tre poeng, sier Knudsen offensivt.

PS: Gunnarsson hadde for øvrig også en god sjanse mot Norge i VM-kvaliken i kampen på Ullevaal. Den gangen traff Gunnarsson tverrliggeren, og Norge slapp med skrekken i 2-2-kampen. Rune Almenning Jarstein var keeper i den kampen. I Reykjavik på fredag tyder alt på at Jon Knudsen er mannen som blir satt mellom stengene for å stoppe forsøkene fra islendingene.