TRONDHEIM (adressa.no): Vadim Demidovs kontrakt med Rosenborg går ut etter sesongslutt, og midtstopperen vil ikke skrive ny kontrakt med klubben. I lang tid har Demidov vært koblet til, og ønsket seg til, spanske Real Sociedad.

Senest 4. august uttalte Real Sociedads trener Martín Lasarte, i et intervju med den baskiske avisen Diario Vasco, at han trodde at Vadim Demidov snart vil være klar for klubben.

Da gikk ikke overgangen i boks, etter flere forsøk fra den spanske toppserieklubben.

— Har kontaktet RBK igjen

Nå har Real Sociedad gjort et nytt fremstøt overfor Rosenborg, ifølge Demidov selv. Igjen ble det uten resultat.

- Real Sociedad har snakket med Rosenborg de siste to dagene, og prøvd å få meg over i dette overgangsvinduet , hevder Demidov.

— Men det gikk ikke, og det er for seint nå. Hvis ikke måtte jeg dratt dit, og ikke hit, sier Demidov, som var på Island med landslaget, og ikke i Spania, på det internasjonale overgangsvinduets siste åpne dag i går, tirsdag.

- Litt urettferdig

Demidovs agent, og far, Sergej, bekrefter at Sociedad har vært i forhandlinger med RBK de siste dagene, og hevder RBK sa nei til en overgang på grunn av Stadsgaard-salget.

- Litt urettferdig, men slik er det , sier Sergej Demidov.

Sociedad startet for øvrig sesongen på søndag, med en solid 1-0-seier hjemme mot Villareal.

- Er du skuffet over at det nok en gang drøyer ut med overgangen?

— Jeg forholder meg selvsagt profesjonelt til kontrakten min med Rosenborg, og jeg trives i RBK. Jeg har stor forståelse for at klubben må si nei, nå som Kris (Stadsgaard) også er på vei bort, sier Demidov diplomatisk.

- Unner Kris overgangen

RBKs midtstopper Kris Stadsgaard ble tirsdag solgt fra RBK til spanske Malaga , for ca. 16 millioner kroner.

Rosenborg har også kjøpt en midtstopper i dette overgangsvinduet. Svenske Mattias Bjärsmyr er leid inn fra Panathinaikos. RBK har opsjon på å kjøpe 24-åringen.

— Jeg gleder meg til å spille med han (Mattias Bjärsmyr), og jeg tror det er en god signering for RBK. Jeg vet at han har spilt på U-21-landslaget sammen med Mikael Lustig, og at han skal være meget bra, sier Demidov, og legger til:

— Jeg unner Kris (Stadsgaard) denne overgangen, og er glad på hans vegne.

Demidov blir dermed på Lerkendal ut sesongen. Etter det står han fritt til å gå til Sociedad, eller andre lag, gratis.

Det har ikke lyktes oss å nå RBKs sportslige leder Erik Hoftun for en kommentar til Demidovs utsagn.