Steffen Iversen er tilbake på landslaget for første gang siden 2009. Foto: Anders Ruud

Statistikksenter Eliteserien:

REYKJAVIK: RBKs måltyv Steffen Iversen har vært tydelig på at han fortsatt har lyst til å spille på det norske landslaget, men Drillo har i sine siste uttak valgt å vrake 33-åringen.

Til de viktige EM-kvalikkampene mot Island (fredag) og Portugal (neste tirsdag) ble Iversen igjen tatt ut av landslagssjef Egil Olsen.

I dag møtte Iversen opp til sitt comeback i landslagsvarmen, kun få uker etter at Drillo fortalte til hele Norge at trønderen ikke var god nok for landslaget til kampen mot Frankrike.

Slik begrunnet sjefen vrakingen:

— Jeg ser han jo på TV, og jeg synes ikke han har spilt så veldig bra den siste tiden, selv om han stadig vekk kåres til banens beste, mente Drillo .

Drillo har vært klar på at en Steffen Iversen i form alltid er aktuell på det norske landslaget. Og nå har tydeligvis Iversen funnet formen Drillo er ute etter.

— Steffen har sett brukbar ut på Rosenborg de siste kampene, sier Drillo om Steffen Iversens formkurve.

- Brukbar?

— Ja, eller, han har vært bra. Han har det, konkluderer landslagssjefen.

Iversen har ikke vært på banen i en norsk landskamp siden han kom inn snaue kvarteret før slutt mot Skottland i 4-0-seieren i VM-kvaliken 12. august 2009. * Quiz: Fotballekspert? Ta dagens 12'er

- Bare moro

— Det er bare moro dette, gliser Iversen på spørsmål om hvordan det var å igjen være på tur med landslaget.

— Stemningen i spillergruppa er meget god, og jeg er selvsagt glad for at jeg ble tatt ut denne gangen, sier Iversen før ettermiddagens fellestrening i Reykjavik.

Under søndagens seriekamp mot Start gikk Iversen av banen med smell i låret. Han mener nå å være tilbake i slag.

— Fysisk føler jeg meg veldig bra. Den fysiske formen har egentlig vært god i hele år, men jeg har slitt litt med såre akillesscener innimellom, så det har satt meg litt tilbake, forklarer Iversen.

Han ser for seg en tøff kamp mot Island.

— Island spille mye på fysikk, og spiller ikke så ulikt Norge. Det blir hardt, men vi skal ha et bedre lag enn Island spiller for spiller, så jeg tror dette kan bli bra, lover spissen.

Web-TV:

VIDEO: Reaksjoner Drillo

Drillo: — Det begynner å krible litt VIDEO: Reaksjoner Moa

— Vi har gode nok spisser til å gjøre jobben