— Før åpningen av Barnefilmfestivalen er jeg alltid litt stressa og nervøs før jeg skal på scenen foran 650 mennesker i den store salen på Fønix. Som regel klarer jeg å si noe helt feil, og derfor prøver jeg å forberede meg så godt jeg kan,sier Danckert Monrad-Krohn, leder for Barnefilmfestivalen i Kristiansand.

— Et år presenterte jeg den norske filmen «SOS Svartskjær» som «SOS Solskjær». Fotballspilleren var ofte i media den gangen, så kanskje det var derfor jeg sa feil. Heldigvis lo regissør Arne Lindtner Næss godt. Det er ikke alltid like lett å presentere regissører med navn som for eksempel Willem van de Sande Bakhuyzen, uten at tungen slår krøll på seg. De jeg jobber sammen med er fullstendig klar over at et eller annet kommer skeivt ut når jeg skal si noe, og mange sitter bare og venter på hva det blir i år.

— Det pinligste skjedde da Kronprinsesse Mette-Marit skulle åpne festivalen. Dette var et offisielt besøk med masse etikette. Hvem skal gå først gjennom døren, hvilken rekkefølge på fylkesmann, politimester og ordfører - og dessuten mye sikkerhetsforanstaltninger og presse. I tillegg skulle talen gjøres på engelsk, og jeg var stressa over hva jeg kunne finne på si denne gangen.

De jeg jobber sammen med er fullstendig klar over at et eller annet kommer skeivt ut når jeg skal si noe, og mange sitter bare og venter på hva det blir i år.

Danckert Monrad-Krohn

- Hva skjedde?

— Jeg sa: «Da vil jeg be Hennes Majestet om å åpne festivalen!» Jeg hørte ikke selv at jeg sa noe galt, men da jeg så at kinosjef Petter Benestad tok seg til hodet med begge hendene, forsto jeg at et eller annet gikk feil.

- Hva tenkte du da?

— Det var meget pinlig. Men om ikke annet, så resulterte det i en halv side i VG med overskriften: «Majestet for en dag». Kronprinsesse Mette-Marit er fremdeles festivalens høye beskytter. I år heter åpningsfilmen under Barnefilmfestivalen «Little Gangster» og regissøren Arne Toonen, så det burde gå greit.

Utfordrer Anne Bylund, daglig leder i AKKS Kristiansand, prosjektleder i SIA og nestleder i Festivalen Måkeskrik til å fortelle om sin tabbe neste gang.