— Jeg føler meg litt som et sirkus av og til. Det kan bli mye armer, bein og farger, sier Maria Arredondo til Fædrelandsvennen.

Maria Arredondo Foto: Reidar Kollstad

Sirkus er kanskje ikke noe man i utgangspunktet forbinder med sølvstrupen fra Vennesla. Men nå inviterer altså Maria Arredondo og Torstein Sødal til et musikalsk sirkus på Kilden i september.— Men det blir ikke noen elefanter. Og jeg skal ikke gå på line. Det blir en festkveld, forklarer Maria Arredondo.

- Arr... Arr... Arnardo!

Navnet «Cirkus Arredondo» er inspirert av Maria Arredondos barndom.

- Da jeg var liten, hadde jeg et navn som ingen andre hadde. Og mange syntes det var vanskelig å uttale. En gang var jeg på en håndballkamp i Otrahallen, og jeg ble som vanlig ropt opp først. «Maria Ar.. Arr... Arr...», sa den første damen, men måtte gi opp og sende lista til sidemannen: «Maria Arr.. Arnardo», utbrøt hun! Det var første gangen jeg hørte navnet Arnardo, og jeg fikk høre det mange ganger senere, forteller Maria Arredondo og le r.

- Så nå blir du sirkusdirektør?

— Hehe, ja, jeg blir visst det.

Hun beskriver det kommende showet som en morsom festkveld og et musikalsk sirkus.

— Vi gjør så mye alvorlige ting ellers i året, slik at nå ville vi lage et show der folk kunne høre masse fin musikk og le masse.

Barndomshelt

Arredondo er spesielt glad for å få med seg barndomshelten sin, Øyvind Blunck.

Øyvind Blunck kommer som motorsykkelfantasten Fridtjof Foto: Pressefoto

— Øyvind Blunck har vært min store helt siden jeg var liten. Ingen er morsommere enn ham. Da han sa ja til å være med, ble jeg overlykkelig! - I pressemeldingen omtales du som «ferskvannsballerina fra Vennesla». Hvorfor det?

— Nei, det må være noe min kjære har funnet på, svarer Maria Arredondo og gir telefonen til Torstein Sødal.

— Alle kristiansandere liker jo å mobbe venndølene for alt ferskvannet, kommenterer han lurt.

Fridtjof kommer

Forestillingen har premiere 10. september, og skal i utgangspunktet bare spilles én gang. I tillegg til Maria Arredondo og Torstein Sødal, blir det stort band, og innslag fra Øyvind Bluncks kjente karakterer Fridtjof og Reidar. Blunck er for tiden aktuell med forestillingen «Diva and the Beast» sammen med Reidun Sæther på Chat Noir.

Øyvind Blunck som tenåringen Reidar. Foto: Pressefoto

— Vi ble helt slått i bakken da vi så ham på Chat Noir. De som vokste opp med Fridtjof og Reidar er godt voksne nå, og har barn som har begynt å få det med seg, sier Sødal.Paret skryter også av Stian Carstensen fra The Farmers Market som skal spille trekkspill.

— Han er ufattelig flink på instrumentet sitt. Han synger og er veldig morsomt, sier Arredondo.

— Han er helt vill, mener Torstein Sødal.

Hanne T. Aasheim er hyret inn som konseptutvikler og manusforfatter. Ifølge artistene vil det bli nyskrevet materiale til forestillingen, som det skrives på nå. Men de vil ikke røpe for mye. Det skal tross alt være noen overraskelser på sirkus.