— Det var jo helt fantastiske nyheter! Jeg har jo lenge hatt lyst å reise til Kina som turist, og dette her er jo nesten enda bedre. Det er jo smigrende å være headliner i tillegg. Artistbyrået virker veldig seriøse, og har jobbet med flere internasjonale artister, forteller Maria Arredondo til Fædrelandsvennen.

Hun skal innom storbyer som Beijing, Shanghai og Guangzhou fra 24. februar og ut måneden. I tillegg skal hun ta seg god tid til å møte kinesiske fans.

Gamle og nye låter

30-åringen fikk platekontrakt da hun var 15 år gammel. I perioden 2003 til 2007 kom det flere hits på løpende bånd via Universal Music. Noen av disse tar hun med på setlisten i Kina.

— Jeg skal spille både gamle hits og noen nye låter. Et eksempel er «Burning», som er en av mine mest populære låter i Kina. Så jeg kommer til å gi folket det de vil ha.

- Hva synes du om at kinesere hører på en artist fra lille Vennesla?

— Det er jo både merkelig og fantastisk at folk på andre siden av kloden med helt annen kultur kan relatere seg til min musikk. Noen kinesiske fans har til og med etterlyst noen norske låter! Jeg håper vi klarer å kommunisere på engelsk. Min kinesisk er ganske tynn, ler artisten.

- Så det blir ingen låter på kinesisk med det første?

— Først må jeg lære meg å si hallo!

Kinesiske fansider

- Visste du at du hadde en såpass stor fanskare i Kina?

— Gjennom årene har jeg fått tilbakemeldinger fra kinesiske lyttere, og min manager har funnet fansider på Facebook med flere tusen medlemmer. Så det er ikke helt uventet, men likevel både rart og fint på en gang.

Arredondo har en teori om hvorfor musikken hennes har spredd seg i Østen.

— Jeg vet at en kjent person i spillindustrien i Kina har brukt singelen min «Burning» til noen prosjekter, og på denne måten ble navnet mitt spredt i slike miljøer. Så lenge musikken er tilgjengelig på strømmetjenester og internett, er det kort vei fra artisten til fansen.

- Så du er positiv til strømmetjenester, i motsetning til Taylor Swift som mener at artister ikke får betalt nok?

— Jeg synes fortsatt det er en liten vei å gå før artister får rettferdige økonomiske prosenter. Men det er absolutt positive aspekter med strømmetjenester, som at folket selv velger hva som blir populært, og ikke bare de store plateselskapene. Internett er utrolige muligheter.

Les også:

Bryllupsreise i Vietnam

Maria Arredondo og Torstein Sødal giftet seg 3. oktober i Vennesla Kirke. Foto: Steinar Vindsland

Den folkekjære artisten har enda flere østlige reiseplaner før februar. I desember spiller hun konsert i Thailand, etterfulgt av bryllupsreise i Vietnam og nabolandene med ektemannen Torstein Sødal.— Jeg er en person som elsker Østen, og desember-reisen blir som en slags oppvarmning før turneen. Det blir helt fantastisk å både koble av og spille konsert. Vi kommer til å reise rundt og besøke noen naboland også.

Maria Arredondo er for tiden på juleturneen «Vår jul» med Torstein Sødal og Martin Halla, hvor trioen gjør totalt 26 konserter i løpet av november og desember.

Les også: