Klubbdirektør Henrik Hoff har ikke merket noe interesse for costaricaneren.

Selv om Barrantes har storspilt i norsk eliteserie, er det ingen automatikk i at utenlandske klubber vil bla opp store summer for en 28-åring med over to år igjen av kontrakten.

– Utgangspunktet er selvfølgelig at han skal bli værende her, sier Hoff.

Barrantes har aldri lagt skjul på at han ønsker seg videre til en større liga. Men trivselen hans i Ålesund gjør at det heller ikke bråhaster.

– Man vet aldri om det kommer en større mulighet senere. Det må jeg i såfall vurdere da. Men jeg har to år igjen av kontrakten, og stortrives i Ålesund. Jeg har funnet meg godt til rette, sier han via tolk Leif Magne Andreassen.

VIDEO: Barrantes om seieren:

Barrantes: — Det var veldig viktig for meg

Var utleid

At trollmannen skulle ende opp som den store profilen i årets cupfinale, var det lite som tydet på sommeren 2010. Da AaFK meldte sin interesse var han faktisk akkurat blitt leid ut til en mexicansk klubb.

– Klubbeieren leide egentlig ut fire-fem spillere, uten å informere spillerne selv. Men Michael ville ikke , forteller Hoff.

Han ville i stedet til Norge og AaFK. Til slutt fikk han viljen sin. Først ble han leid ut i ett år.

– Det stemmer. Jeg tror den norske ligaen er bedre, og i tillegg er det et bedre utstillingsvindu i forhold til andre europeiske klubber, sier han.

Selv om han knapt fikk spille i fjor høst, var Kjetil Rekdal overbevist om at han ville slå til i år. Allerede i mars benyttet AaFK seg av opsjonen. Dermed ble han kjøpt for 350.000 dollar – rundt to millioner norske kroner.

– Bare målene hans i dag er vel nok til å betale tilbake det, sier Henrik Hoff – og gliser bredt.

I går angret nok ingen av partene på den beslutningen. Til tross for manglende tillit vurderte Barrantes aldri å takke nei til en permanent overgang.

– Det er klart det ikke er kjekt å ikke få spille, men jeg beholdt troen og selvtilliten. Samtidig trengte jeg tid på å tilpasse meg den norske ligaen, sier han.

VIDEO: Brann- og AaFK-supportere:

— Vi har slukket Brann!

Hylles av alle

I går var det liten tvil om at Barrantes fikk kronet en fantastisk AaFK-sesong på best mulig måte. Etter kampen var genialiteten og kreativiteten til 28-åringen det store samtaleemnet.

– All honnør til Barrantes. Han er på en annen planet enn andre spillere i eliteserien når det kommer til kreativitet , var Brann-trener Rune Skarsfjords klare melding etter cupfinaletapet.

Det var en melding som fikk en fornøyd Barrantes til å le rått da Sunnmørsposten viderebrakte den.

– Det er alltid artig å få skryt. Spesielt fra en god trener som har fått et lag til en så stor kamp, sier Barrantes.

Både trenere, med- og motspillere og øvrige fotballkjennere nærmest tok av seg hatten for Barrantes i går.

– Vi var oppmerksomme på han, men klarte likevel ikke å stoppe han. En veldig, veldig god spiller, sier Brann-kaptein Erik Mjelde

VIDEO: Rekdal om seieren:

Vi var kampklare!

Fantastisk følelse

I seiersrusen etter kampen og på hjemturen var Barrantes blant dem som smilte bredest av alle. 28-åringen fikk en opplevelse han sent vil glemme.

– Jeg er veldig glad. Det er det mest fantastiske jeg har opplevd i Norge. Å komme ut av en slik kamp som seierherre er noe jeg har drømt om lenge, sier han.

Anført av dirigent Barrantes hadde AaFK overraskende god kontroll på Brann.

I førsteomgang vartet AaFK opp med flott fotball, og i andreomgang kontrollerte man inn til en fortjent seier.

Dermed blir det spill i Europa for tredje år på rad neste år.

VIDEO: Her kommer AaFK-spillerne:

Her kommer gullguttene