Fotball , 30. oktober 2011 , Tippeligaen , EliteserienLillestrøm - Aalesund 1-1Fredrik Ulvestad , Aalesund Foto: Anders Hoven , Digitalsport
Oslo 20111106.Aalesund FK jubler etter seier 2-1 over Brann i søndagens cupfinale på Ullevaal Stadion.Foto: Lise Åserud / Scanpix Foto: Åserud, Lise

Da sesongen startet hadde unge Ulvestad ambisjoner om å få noen innhopp i løpet av sesongen. Etter hvert som det ble en realitet var ambisjonen å få en kamp eller to fra start.

Når sesongen nå går mot hell er det blitt 23 kamper i serien, europacupspill og ikke minst; NM-gull.

(Artikkelen fortsetter)

FEIRING: De ferske norgesmestrene kan juble etter kampen. (Foto: Eskild Flydal)

– Uvirkelig

Og hvilken sesong det har blitt for unggutten, som opprinnelig kommer fra Herd. Han fremstår som en spiller man skulle tro var ti år eldre enn han virkelig er. Ro, overblikk, briljant teknikk og svært få feil preger spillet hans i kamp etter kamp. Så også i cupfinalen mot Brann.

(Artikkelen fortsetter)

Vi var kampklare! VIDEO: Reaksjoner Aalesund

– Det har gått over all forventning i år. Nesten litt uvirkelig. Jeg hadde aldri trodd det skulle bli så mye spilletid, og at jeg skulle få være med på så mye, sier Ulvestad. Som så cupfinalen i 2009 fra tribuna.

– Litt uvirkelig at jeg skulle få være med på det samme bare to år etter som spiller, erkjenner han.

(Artikkelen fortsetter)

— Vi har slukket Brann! VIDEO: Vi fulgte begge lags supportere under kampen

Drømmer om landslaget

En 19 åring som har vist så mye, og så jevnt gjennom sesongen kan ha en stor fremtid innen fotballen. Og som andre unggutter har Ulvestad også drømmer.

– Jeg kommer til å «ta ett skudd av gangen», men jeg har drømmer. Håpet er landslagsspill og kanskje utlandet, foreller han.

– Beste laget vant

Som i så mang andre kamper i år balanserte Ulvestad AaFKs midtbane på suverent vis mot Brann. Tøff i taklingene, solid og en kreativ kraft.

– Jeg følte at vi hadde god kontroll, og at vi var det beste laget. Vi vinner fortjent. Nå skal det bli gøy å komme hjem til Ålesund. Tror det kan bli en suveren fest, gliser unggutten.

PS! Med cupfinaleseieren mot Brann klarte Fredrik noe faren ikke klarte for 29 år siden. Pappa Rune spilte for Molde, men tapte cupfinalen mot Brann i 1982.

– Jeg har ikke fått snakket med han enda, men regner med han har ringt, smiler Fredrik Ulvestad. Han stod fortsatt i mixed zone i gulldrakt, med pokal og tusen inntrykk rikere.

Vi fulgte kampen direkte her: