OSLO 20111106.Branns trener Rune Skarsfjord etter tapet mot Aalesund i cupfinalen 2011 i fotball mellom Brann og Aalesund på Ullevaal Stadion søndag. Kampen endte 1-2.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Foto: Solum, Stian Lysberg

ULLEVAAL STADION (bt.no): — Vi er selvsagt veldig skuffet. Enkeltspillere klarte ikke å spille opp mot sitt maksimale nivå, og det kan selvsagt ha sammenheng med at kollektivet ikke fungerte , sier Skarsfjord.

Brann la seg lavt. Veldig lavt. Taktikken var åpenbart å kontre Aalesund i senk. Det mislyktes Brann totalt med.

(Artikkelen fortsetter)

— Vi har slukket Brann! VIDEO: Vi fulgte begge lags supportere under kampen

— Det kan godt hende at vi kunne ha gjort noe annerledes. Men vi klarte ikke å utføre det vi var enige om. Da er det nærliggende å tro at det skyldes høye skuldre blant spillerne. Dette er læring for oss. Tung læring, sier Skarsfjord.

Han har tidligere tapt cupfinalen både som spiller og som trener (Haugesund). Denne gang var det genialiteten til Michael Barrantes som ødela for narvikingen.

— Barrantes er kreativt sett den beste spilleren i eliteserien. Han er klar for å spille på et høyere nivå, det er det ingen tvil om, sier Skarsfjord.

(Artikkelen fortsetter)

Vi var kampklare! VIDEO: Reaksjoner Aalesund

Statistikksenter Eliteserien:

Frimerke på Barrantes

Han gjemte ansiktet i hendene etter sluttsignalet på Ullevaal. Cupfinalen ble slett ikke som Brann-treneren hadde forestilt seg.

— Det er en skuffet gjeng som sitter inne i garderoben. Mest skuffet er vi over det vi selv leverte. Første omgang var veldig langt unna det vi hadde planlagt og håpet, og vi fikk ikke vist oss frem i nærheten av vårt beste, sier han.

Skarsfjord sier at han hadde snakket veldig mye om Michael Barrantes før kampen, men Brann greide ikke å stoppe costaricaneren.

— All honnør til Barrantes som nok en gang avgjorde en fotballkamp. Han er fra en litt annen planet når det gjelder kreativitet. Vi hadde snakket veldig mye om ham, men det glapp på en del ting som vi ikke burde glippe på, sier Skarsfjord.

I annen omgang fikk Rodolph Austin beskjed om å stoppe Aalesunds matchvinner.

— Det var tilnærmet frimerke, og det var vi nødt til. Ellers kunne det blitt 10-1. Selv da hadde han omgangens største sjanse, sa Skarsfjord.

(Artikkelen fortsetter)

— Vi har slukket Brann! VIDEO: Vi fulgte begge lags supportere under kampen

- Best i kontringsfase

Han vil ikke ta selvkritikk på taktikken med å legge seg lavt og satse på kontringer.

— De samme som kritiserer oss for det skrøt av oss da vi gjorde det samme med hell mot Vålerenga og Rosenborg. Vi har vist at vi er best i en kontringsfase, men for å lykkes må vi gjøre tingene slik vi har planlagt dem, og det gjorde vi ikke, sier han.

— Det er umulig å si om vi valgte rett eller feil, men utførelsen var i alle fall ikke god nok, og det er mitt ansvar.

Skarsfjord ga aldri opp håpet om at laget skulle vende kampen.

— Det var litt som å løpe i oppoverbakke da vi lå under 2-1, men vi hadde noen farlige skudd mot slutten av kampen. Jeg er overbevist om at hvis vi hadde fått 2-2 på ett av dem så ville vi vunnet. Da ville det vært som om vi hadde 12 eller 13 mann. Så kan man spørre om det hadde vært fortjent, og det er ikke sikkert, sier Rune Skarsfjord.