Først sendte han i vei ett skudd fra 20 meter via en Brann-spiller og i mål. Minutter senere utliknet Brann ved Zsolt Korcsmár, men Barrantes ville det annerledes. Litt før pause hamret han inn mål nummer to og det var en scoring av det vakre slaget.

Barrantes er den mest kreative spilleren i Eliteserien, og ble forskjellen her i dag , sa en skuffet Rune Skarsfjord til NRK etter kampen.

Tam åpning

De første ti minuttene av cupfinalen kan ikke betegnes som noe annet enn tamt. Det ble ikke skapt så mye som en halvsjanse, men Aalesund var det førende laget og presset Brann høyt i banen. Diego Guastavino var den første som løsnet skudd mot mål, men forsøket gikk en meter til side for mål.

(Artikkelen fortsetter)

Her hylles helten VIDEO: Her hylles cuphelten

To mål på to minutter

Etter en tam åpning tok det plutselig helt av på Ullevaal. Først var det Michael Barrantes som løsnet skudd 20 meter, via Lars Grorud og forbi en utspilt Piotr Leciejewski.

FULL JUBEL: Barrantes har skutt via Grorud og i mål. (Foto: Scanpix)

Bare to minutter senere kom utlikningen. Bjørnar Holmviks corner havnet på hodet til Zsolt Korcsmár som styrte ballen i mål fra fem meter.

UTLIGNING: Begeistrede Brann-spillere feirer scoring. (Foto: Rune Nielsen)

Like etter fikk Aalesund frispark i farlig posisjon. Skuddet fra Jo Nymo Matland gikk like til side for mål.

Barrantes med sitt andre

Mot slutten av første omgang var det duket for Barrantes andre scoring. Costaricaneren fikk en pasning fra Demar Phillips på høyrekanten og hamret den i lengste hjørne. En utsøkt scoring.

Helt på tampen av omgangen forsøkte Guastavino seg på et frispark fra skrått hold. Skuddet gikk i nærmeste stolpe og ut.

Aalesund gikk til pause med en fullt fortjent 2-1-ledelse.

Første omgangen var meget imponerende, men vi slipper inn et billig mål og det er litt irriterende , sier Aalesund-trener Kjetil Rekdal.

OPPGITT: Hassan El Fakiri og Piotr Leciejewski kan bare fortvile etter 1-2 før pause. (Foto: Rune Nielsen)

Sjansefattig

Brann forsøkte å flytte opp laget i andre omgang og lyktes delvis med det innledningsvis, men Aalesund klarte raskt å ta over kommandoen igjen, men ingen av lagene skapte noen sjanser de første kvarteret av andre omgang.

Det skulle gå 20 minutter ut i omgangen før det kom en skikkelig sjanse. Barrantes løsnet skudd fra 20 meter, slik at den polske Brann-keeperen måtte strekke seg så lang han var for å slå ballen til corner. Noen minutter senere spilte Ulvestad igjennom Edvard Skagestad som fikk avsluttet fra skrå vinkel, men Leciejewski reddet lett.

God kontroll

Brann hadde knapt skapt en halvsjanse da det var et kvarter igjen av finalen. Det var Aalesund som ledet og det var de som sto for sjansene også. Rødtrøyene var knapt til å kjenne igjen etter massakeren på Lerkendal.

Jeg kan ikke svare for Brann, men vi var knallgode i dag. En fult fortjent seier , sier Rekdal.

Først 7-8 minutter før slutt kunne en begynne å se et press fra Brann. Korcsmár avsluttet bra fra 20 meter, men Sten Grytebust slo skuddet til corner.

To minutter før full tid kunne finalen vært avgjort. Orry Larsen var centimetre fra heade ballen i mål.

Stormløpet mot Aalesund-målet uteble og dermed havnet cupgullet fullt fortjent på Sunnmøre.

KAMPENS MANN: Michael Barrantes kysser kongepokalen. (Foto: Scanpix)

Dette er det mest imponerende jeg har sett av laget mitt. Det de gjør i dag er helt fantastisk , sa en smørblid Rekdal etter kampen.

På spørsmål fra NRK om hva dette betyr for klubben var treneren klar i sin tale.