ULLEVAAL (bt.no): Kjetil Rekdals fjerde cuptriumf er et faktum. Ingen kan ta fra mannen at han er en vinner. Eller som han selv ynder å si: "Det er mye sannhet i resultatene mine".

Slik var det også i går. Der Brann-spillerne visstnok ble satt ut av en smekkfull nasjonalarena, virket det som de oransje koset seg. Men Kjetil Rekdal ville ikke røpe for mye av hemmeligheten bak nettopp det.

— Det er lurt å gjøre de riktige grepene. Vi har brukt masse tid på forberedelsene, men så er det nettopp den hemmeligheten jeg ikke vil røpe da.

Litt kan han avsløre.

— Litt handler om at det er kampstart så tidlig. Det er uvant, og da må man gjøre noen grep. Noe annet handler om at hvis man ikke tåler kjeft fra treneren, så klarer man heller ikke å takle det trykket som er ute på Ullevaal med 25.000 fans på tribunen.

VIDEO: AaFK- og Brann-supportere etter cupfinalen:

— Vi har slukket Brann!

- Det var ironi...

Rekdal og hans Aalesund ble cupmestere også i 2009. Etterpå skrøt han av seg selv og kom med det famøse coaching i verdensklasse-sitatet. I går ville han hylle spillerne.

— Denne gangen her skal spillerne få all skryten!

Liten pause.

— Det var ironi...

Men Rekdal var imponert over spillerne. Det var han allerede på stillingen 1-1. For Aalesund fikk kampen der de ville ha den, og ifølge Rekdal leverte de årsbeste i 1. omgang.

— Den omgangen er jeg ekstremt imponert over. Litt flaks hadde vi også, det er vel første gangen på tre år at vi har scoret via en spiller på motstanderlaget. Det er slike mål vi bruker å slippe inn, det.

VIDEO: AaFK-spillernes gullfeiring:

Her kommer gullguttene

— God kontroll

Naturlig nok ble det mye fokus på Michael Barrantes i går. Latinamerikaneren scoret begge målene, og herjet med Brann. I 2. omgang satte Brann Rodolph Austin som frimerke på ham. Likevel kom Barrantes til omgangens største sjanse.

— Brann fikk kanskje stanset Barrantes, men de stanset ikke Aalesund. Det var vanskelig for Brann, det der, for de måtte frem og score. Det klarte de ikke. Egentlig hadde vi god kontroll på kampen, konstaterer romsdalingen, som i går fylte 43 år.

— Jeg føler meg eldre akkurat nå. For selv om vi hadde kontroll, vet man jo aldri. Vi vinner jo aldri komfortabelt, vi. Alltid er det nervepirrende på slutten.

Før kampen tente Rekdal sine menn ved å poengtere at Aalesund hadde flere vinnertyper enn Brann. Det fikk han rett i, og etter kampen var det enda flere vinnere i oransje. Nå gleder han seg til serieavslutningen – Rekdal er klar for å ødelegge mer for Brann.

— Vi kan ødelegge medaljene for Brann også. Ikke det at det gir meg en ekstra glede, men de kan jo risikere å komme til Ålesund med 48 poeng etter kampen mot Lillestrøm. Og så ødelegger vi for dem igjen!

- Hvor viktig var treneren for denne seieren, Rekdal?

— En halv prosent.

- Hvor viktig var du i 2009, da?

— En prosent...

VIDEO: Rekdal om seieren:

Vi var kampklare!