OSLO 20111106.Aalesunds trener Kjetil Rekdal etter seieren i cupfinalen 2011 i fotball mellom Brann og Aalesund på Ullevaal Stadion søndag.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Foto: Solum, Stian Lysberg

I 2009 uttalte Rekdal at det var «coaching i verdensklasse» som var grunnen til at de vant cupgull. I år ga han all skryten til spillerne:

— Det var årsbeste av oss i første omgang. I dag skal spillerne få all skryten. Det er sjelden det kommer ut slik , sier Rekdal.

(Artikkelen fortsetter)

Her hylles helten VIDEO: Her hylles cuphelten

Best i alt

Aalesund-treneren synes ikke det er noe poeng i å sammenligne bragdene han har oppnådd som trener.

— Det er like jævla deilig hver gang , sa en sprudlende Rekdal på pressekonferansen etter kampen.

I 2009 måtte det straffesparkkonkurranse til for at en vinner kunne kåres. I år var Aalesund det førende laget gjennom store deler av kampen. Brann skapte nesten ingenting i løpet av 90 minutter.

- Sist tok vi gull på rå styrke. I år vinner vi fordi vi er best , sier Rekdal.

FEIRING: De ferske norgesmestrene kan juble etter kampen. (Foto: Eskild Flydal)

Skryter av Barrantes

Michael Barrantes var cupfinalens store spiller med to scoringer. Rekdal synes costaricaneren var meget god, men han brukte tid på å komme i gang.

— I starten hadde han fem-seks balltap, men så scoret han via en spiller og etter det var han meget god , skryter Rekdal.

I andre omgang kunne det virke som om Rudolph Austin hadde fått oppgaven å være frimerke på costaricaneren. Rekdal var enig i at Barrantes var mindre synlig etter hvilen.

— Det klarte delvis å stoppe Barrantes i andre omgang, men de klarte ikke å stoppe Aalesund, mener Rekdal.

Vi fulgte kampen direkte her: