En sterk følelse av at dette var Branns cupår, fikk jeg da Brann slo Fana etter to mål i tilleggstiden i tredje runde. På stillingen 2-2 i overtiden, smalt det i tverrliggeren bak Håkon Opdal. Fana var millimetere fra sensasjonen, men i stedet kontret Brann og Bentley satte inn 3-2-målet som sendte rødtrøyene videre.

Troen på et rødt cupår ble forsterket da Brann avanserte etter straffespark i oppgjørene mot Sogndal og Viking. Foran semifinalen borte mot Fredrikstad trøstet jeg nervøse Brann-tilhengere med at Brann neppe taper sin fjerde kamp mot Fredrikstad i 2011. Brann vant en jevn kamp, og er dermed klar for finalen jeg begynte å tenke på etter thrilleren mot Fana.

LIVE 13.15: Brann — AaFK

Jeg må innrømme at jeg har tvilt litt på Brann etter nedturen de siste ukene før kalasseieren over Rosenborg sist søndag. Men ikke nok til at jeg har vaklet i troen på at Erik Mjelde er den som får æren av å hente den store pokalen. Og 6-3 over RBK viste at Brann definitivt er på vinnersporet igjen.

Brann vinner finalen fordi de har enkeltspillere som kan avgjøre kamper nesten på egen hånd. Da tenker jeg på Piotr Leciejewski som på sine beste dager er en toppkeeper, og går finalen til straffespark vet vi om en polakk som bare med sin tilstedeværelse og sitt rykte vil sørge for uro i motstanderleiren. Selv om Aalesund har en mann på benken som har hovedfag i straffer.

LIVE 13.15: Brann - AaFK

Diego Guastavino og Kim Ojo er også typer som kan vinne en kamp for Brann nesten på egen hånd. Den ene fintesterk, rask og uforutsigbar. Den andre råsterk og med teft for mål.

Fredrik Haugen har også vist teft for å slå til i riktig øyeblikk. Kanskje på tide at det skjer – som i 1976 – at en bergenser igjen avgjør finalen?

For meg har Aalesund sin viktigste mann på benken. Kjetil Rekdal er pragmatikeren som har vært med på dette før og som kjenner alle knep og triks som skal til. Men selv Rekdal klarer ikke å ødelegge Fana-feelingen som sa at "Vi er på vei" – den som sa meg at det er Branns tur til cupgull.

Vi avslutter syv magre cupår i dag!