ULLEVAAL (bt.no): Så var det over. i 1530-tiden i går tok en slagen Rune Skarsfjord plass i auditoriet på Ullevaal. Han jekket en flaske cola, skjenket og gjorde seg klar til å forklare. Han hadde en jobb å gjøre, for å si det slik. Brann var knapt i nærheten, det kunne se ut som de ikke forsøkte engang og alt snakket om vilje, laget som aldri gir seg og så videre var historie. Brann tapte, de var taperne og treneren sjefen for taperne.

— Det sitter en skuffet gjeng der inne i garderoben og mest av alt er vi skuffet over det vi selv leverte. 1. omgangen var langt unna det vi planla. Jeg tror flere av spillerne ble preget av stundens alvor, en del av dem har aldri opplevd noe sånt. Vi kom litt mer med i kampen i 2. omgang, men all honnør til Michael Barrantes. Han var fra en annen planet i dag.

VIDEO: - Sorry Bergen:

Sorry Bergen

— Ikke interesse

Barrantes er nok fra Tellus, han også. Fra et noe sydligere land, men verdensborger er han. Og var det noe Skarsfjord og Brann visste på forhånd, var det at Barrantes er flink til å sparke fotball. Så at costaricaneren kom til å gjøre det han kunne for å vinne, kan ikke ha kommet som noen overraskelse.

- Hva var planen, Skarsfjord?

— Det går mye på detaljer jeg ikke har noen interesse av å fortelle om. Det kan ha vært mange detaljer, mange små ting vi gjorde, som vi ikke skulle ha gjort, parerer treneren.

Og slik går pressekonferansen videre. Han får flere spørsmål om planen, hva den egentlig inneholdt, om Barrantes som en varslet katastrofe om det ene og det andre. Kritikken preller ganske godt av.

— Mange av dem som kritiserer kampopplegget, skrøt av det samme når vi slo Vålerenga og Rosenborg. Vi er klart best i en kontringsfase. Det er klart vi kunne valgt en annen kampplan og stått høyere, men det blir etterpåklokskap, mener Skarsfjord.

Narvikingen ble nylig kåret til årets trener i eliteserien. Han er ingen dumrian. Derfor vet han godt at det gjelder å balansere mellom å være ydmyk og å være ærlig etter et tapt storoppgjør. For å si det enkelt - han har liten lyst til å ta skylden for tapet selv, men må vokte seg for å "henge" egne spillere.

- Så det var utførelsen det var noe galt med, ikke planen din?

— Jeg har sagt til spillerne også at det kan ha vært ting ved planen som ikke var god nok. Men det er ikke sikkert vi hadde skapt mer av å stå høyere i banen. Det kan vi ikke være sikre på. Men utførelsen av det vi ble enige om, var helt klart ikke god nok.

VIDEO: Brann- og AaFK-supportere:

— Vi har slukket Brann!

- Vil gråte

Så er pressekonferansen over. Skarsfjord reiser seg, studerer korken på colaen han nettopp har nippet til, går, kommer tilbake, kikker litt ekstra på korken. Og går igjen.

Det er selvsagt ikke over ennå. Mer media. Mye mer, og vi forsøker igjen å få vite noe om denne planen. For Brann så feige ut. Det så ut som de ikke hadde tenkt å spille fotball. Og når de da kom under for andre gang i kampen, ble det bare panisk.

- Det så feigt ut, Skarsfjord?

— Jeg er enig. Det så veldig feigt ut. Vi lå mye dypere i banen enn vi skulle. Blant annet.

- Gikk du i Rekdals felle?

— Vi har ikke gått i noen felle. Hvis han har ment det, blir det litt for selvforherligende. Vi spilte ikke opp mot vårt beste.

- Men hva skulle dere gjøre da?

— Jeg vil ikke gå i detaljer om det.

- Hvorfor ikke?

— Vi skal møte dem igjen om tre uker. Blant annet.

— Du sa på pressekonferansen at dere er best når dere får kontre. Men dere har da vært gode i kamper når dere har gått i strupen på motstanderne også?

— Ja. Og det skulle vi gjøre i denne kampen også. I perioder. Det fungerte heller ikke. Vi sto tidvis ikke etter med den bakre fireren, engang, pushet ikke opp forsvaret. Det er abc-greier, ting jeg aldri har behøvd å repetere før. Derfor tror jeg det var stundens alvor som ødela for oss.

Pause. Skarsfjord ser gåen ut.

- Er du sint?

— Nei. Jeg har lyst å finne meg en krok hvor jeg kan gråte. Jeg er lei meg.

Så går han.

Lurer du på hva som sto inni colakorken på pressekonferansen?

"Jeg er sjefen!".

VIDEO: Rekdal om seieren:

Vi var kampklare!