Kjetil ser for seg at en landslagstrener-jobb ville bli for ensformig og stillesittende for ham på dette tidspunkt i livet.

— Det å kun være på treningsfeltet tre-fire ganger i måneden er ikke noe for meg. Jeg vil være der hver dag, og jeg trives utmerket i den jobben jeg nå har i AaFK. Jeg har også lest at Åge Hareide sier at han savner det å være daglig på treningsfeltet, og jeg skjønner ham utmerket, sier Rekdal.

Som nå befinner seg på en velfortjent ferie på Gran Canari, men han er aldri langt unna mobiltelefonen.

Tre kandidater

Så hvem mener Rekdal bør bli Hareides etterfølger?

— Jeg synes tre kandidater peker seg ut. Og det er Jan Jønsson, Henning Berg eller Ståle Solbakken. Alle disse tre vet hva norsk fotball står for, og kan legge opp spillestilen og finne de rette spillerne deretter. Jan Jønsson er kanskje min personlige favoritt, for Stabæk spiller en type fotball som jeg tror også passer utmerket for det norske landslaget, sier Rekdal, og fortsetter.

— Jønsson står for en gjennombruddshissig spillestil, og det må Norge også satse på i framtida. Å hente inn en italiener eller en spanjol som norsk landslagstrener ville ikke ha fungert i det hele tatt, vedkommende må kjenne norsk fotballs muligheter og begrensninger nærmest fra innsida for å ha muligheter til å lykkes, tror Kjetil Rekdal.

LES OGSÅ:

Sollied vil ikke?

- Hva med Trond Sollied?

— Trond er kanskje den nordmannen som bør ha de beste forutsetninger for å kunne ta en slik jobb, med den brede internasjonale trenererfaring han har tilegnet seg. Men magefølelsen min sier meg at han ikke ønsker seg denne jobben. Han har det for godt i utlandet, og jeg tror han blir værende utenlands i ytterligere noen år. Men dette er kun min mening.

Rekdal har ikke hørt fra NFF så langt, og fastslår at forbundet kan spare seg telefonen.

— Som sagt har jeg kun lyst til å være klubbtrener akkurat nå, landslaget får eventuelt komme på et senere stadium i livet mitt. Nå er det AaFK som gjelder for meg!

Og den beskjeden har ikke AaFK-patriotene noe imot å høre fra "Reka", vil vi tro.