Fulham manager Roy Hodgson Foto: Digitalsport

Den tidligere Viking-treneren har ikke vært hyppig nevnt i mediediskusjonene rundt hvem som bør bli landslagssjef. Men det skyldes kanskje like mye at det oppfattes om urealistisk å få lokket engelskmannen fra Fulham-stolen, som at han ikke oppfattes som en egnet kandidat.

--- Hvem bør overta for Hareide? Stem på ny landslagssjef!

--- Selv vil Hodgson, som har trent både det finske og sveitsiske landslaget samt De forente arabiske emirater, langt ifra utelukke at han kan hoppe på en ny landslagsjobb.

— Jeg har kommet i en alder hvor det å trene et landslag høyst interessant, sier 61 åringen til Aftenbladet.no

Han synes det er smigrende om han blir sett på som kandidat til å ta over etter Åge Hareide.

Les også:

Trives i Fulham

Samtidig medgir han at det ville være vanskelig å forlate Fulham nå.

— Jeg har det veldig godt her. Som trener er det noe helt spesielt med å få være i Premier League - med det trøkket og den stemningen som er her, sier den meritterte treneren.

I tillegg til Viking og de tre landslagene, har han blant annet trent storklubber som Inter, Udinese, Blackburn og FC København.

Han har i dag en langtidskontrakt med Brede Hangeland og Erik Nevlands Fulham.

Den tidligere Viking-treneren (2004-2006) kjenner norsk fotball godt og er overrasket over at Åge Hareide valgte å trekke seg.

- Jeg synes han har gjort en god jobb. Derfor ble jeg overrasket. Men jeg føler med Hareide som ikke hadde nok motivasjon til å forsette , sier Hodgson.