Vanlig avslappet og kontant i svarene på FC Københavns treningsfelt og kontorer i Frederiksberg, avviser Ståle Solbakken spekulasjonene om han kan være aktuell som ny landslagstrener i fotball etter Åge Hareide med standardsvaret:

— Jeg har en arbeidsavtale med FCK til 2011, sier han til Aftenposten.no.

Ingen råd

Solbakken har ingen råd å gi Norges Fotballforbund (NFF) i jakten på Åge Hareides etterfølger som norsk landslagstrener.

— Nei, det har jeg ikke tenkt noe på. Det er heldigvis ikke noe jeg skal bruke mye tid på.

Les også:

NFF lykkes godt

- Bør NFF sette sammen et bredere rekrutteringslag for å finne ny landslagssjef?

— Jeg kjenner ikke prosessene bak valgene av landslagssjefer for Norge, men det er ingen tvil om at NFF har lykkes veldig godt med de tre siste. Du kan kanskje si at Hareide mistet det siste lille, men både Drillo, Nils Johan Semb og Hareide har oppfylt kriteriene. Så det er ikke mye å sette fingeren på i NFFs tidligere valg.

- Så det er ikke behov for nye måter å tenke på, for eksempel en mer internasjonal innretning på jakten etter Hareides etterfølger?

— Men dette er ikke snakk om å tenke nasjonalt eller internasjonalt. Det handler om å gjøre det som er best for Norge. Norge spiller internasjonal fotball, så da tenker de vel internasjonalt. Og, som sagt, har alle de tre siste ansettelsene vært vellykkede på hver sin måte.

I likhet med når FCK-trener Solbakken møter økonomiske tak når han skal kjøpe nye spillere, har NFF tilsvarende økonomiske begrensninger i letingen etter den mest mulig attraktiv landslagstrener. Det er en problemstilling Solbakken er klar på at han ”ikke har peiling på”, og derfor ikke vil si noe om.

Liten oppmerksomhet

Åge Hareides avgang som norsk landslagstrener vekker liten oppmerksomhet i Danmark, selv om han vært trener i den danske storklubben Brøndby.

Ståle Solbakken tror heller ikke at Hareides avgang og jakten på hans etterfølger blir noen stor snakkis i det fotballinteresserte Danmark.