DNEPROPETROVSK, UKRAINA, 20081117:Landslagssjef Åge Hareide på trening i Dnepropetrovsk, Ukraina, mandag.Foto: Erlend Aas / SCANPIX Foto: Scanpix

Kun få timer før Åge Hareide annonserte for hele Norge at han gir seg som landslagssjef fikk assistent By Rise beskjeden.

– Han informerte meg om avgjørelsen rett etter møtet han hadde i går formiddag med president Sondre Kåfjord og generalsekretær Karen Espelund, sier By Rise til Adresseavisen.

– Hva tenkte du da?

–. eg vil ikke komme inn på hva vi snakket om. Men det er veldig synd at han gir seg fordi han signaliserte veldig klart etter Nederland— og Ukraina-kampene at han ville stille videre. Jeg har selv hatt ulike forespørsler som jeg sa nei til for ikke lenge siden fordi jeg ville også stille opp videre for Norge. Men Åge må føle det han vil, og føler han seg tom er det en avgjørelse han må ta på sin egen kappe , sier By Rise.

Les også:

Hvem vil DU ha?

Svinger raskt

– Skulle du ønske Åge sa fra tidligere slik at du kunne velge noe annet i forhold til jobbtilbudene?

– Nei, det kan jeg ikke tenke på. Det svinger raskt i denne bransjen, det vet jeg mye om.

Selv avkrefter By Rise at han er aktuell som landslagssjef i en langsiktig løsning. Han ser ingen grunn til å følge Hareide ut av NFF.

– Jeg forholder meg til kontrakten jeg har som gjelder ut kvalifiseringen 2009. Jeg ser ingen grunn til at jeg skal si opp jobben min, så får forbundet finne ut hva de ønsker. Jeg verken kan eller vil bruke energi på det som skjer videre.

Ser lyspunkter

– Det er viktig at alle gode krefter bidrar til at norsk fotball løfter seg. Det er tross alt mange lyspunkter bak de skuffende resultatene, og jeg tror stadig flere ser at det må tas tak på flere områder. Og det er fortsatt mulig å få Norge til VM, sier han.

– Mange roper etter utenlandske krefter nå. Hva tenker du om det?

– Jeg har mange tanker om hva som bør gjøres, men det tar jeg ikke i media, svarer By Rise.

Les også: