Fotball Tippeligaen 2008Marienlyst stadion Gamle Gress 21.09.2008Strømsgodset vs TromsøResultat 1 - 3Foto: Robert Christensen DigitalsportStrømsgodset Fredrik Winsnes ute med karantene Foto: Digitalsport
FotballNederland / HollandFoto: ProShots/DigitalsportNORWAY ONLYden haag, 09-11-2008, ado - heerenveenchristian grindheim Foto: Digitalsport

Det var en overrasket Fredrik Winsnes som via adressa.no fikk beskjeden om at Åge Hareide har trukket seg som landslagssjef.

Familiemannen Winsnes satt midt i middagsspising da nyheten ble kjent, og innrømmer at han ikke trodde at Hareide ville gi seg før etter kvaliken.

— Jeg hadde en samtale med Åge i forbindelse med Ukraina-kampen, og der sa han at han var veldig revansjelysten for 2009. Personlig synes jeg det er synd at han trekker seg, men jeg har stor respekt for avgjørelsen, sier Winsnes.

Like overrasket var ikke landslagskollega Christian Grindheim.

- Nei, vi har jo ikke vunnet en fotballkamp på over et år. Da kan det ikke være noen stor overraskelse, sier Heerenveen-proffen til lokalavisen Haugesunds avis.

- Må stikke fingeren i jorda

Hareide nevnte manglende resultater blant årsakene til at han nå har trukket seg. Winsnes mener imidlertid at kravet til nettopp resutlater er for sterkt i Norge.

- Det blir feil at han føler han må gå av på grunn av resultatene. At vi ikke vinner er heller ikke et ansvar han skal ta alene.

— Dessuten må man stikke fingeren litt i jorda og se litt på det norske landslagets forutsetninger i forhold til større nasjoner i Europa, sier han.

Usikker fremtid

Etter noen år i "glemselen" i Danmark ble Strømsgodset-spilleren hentet inn i landslagsvarmen i forbindelse med privatkampen mot Irland i august. Og har siden spilt fast.

Nå ser han imidlertid at Hareide-avgangen kan få konsekvenser for sin egen del.

– Jeg har jo hatt mye tillit i det siste. Men man vet jo aldri hva en ny trener vil tenke, sier Winsnes, som har signalisert at han legger opp som spiller i 2010.

Også Grindheim vet at en ny trener kan bety endringer på laget.

- Nå må jeg overbevise en ny mann, sier Herenveen-proffen til h-avis.no.

– Hvem bør overta?

– Det er vel naturlig at Ståle Solbakken eller Trond Sollied er de heteste kandidatene nå. De har begge gjort karriere i utlandet. Dessuten er jo begge norske, sier han.

Grindheim er usikker på om han vil miste treneren sin, men er ikke i tvil om Sollieds kapasitet:

- Sollied har bevist at han er flink... Jeg vil det beste for alle parter, sier Grindheim til Haugesunds Avis om et eventuelt jobbytte for klubbtreneren.

NB! Ståle Solbakken ønsket ikke å kommentere landslaget da Aftenposten.no tok kontakt i ettermiddag.