Aalesund kunne trolig ikke ha fått en trener med større kvalifiseringserfaring. Kjetil Rekdal har vært med på to kvalifiseringer i Vålerenga og én i belgiske Lierse. I Rekdals fjerde kvalik skal han berge Aalesund fra nedrykk, men Sogndal satser på å gjenta bedriften fra 2000. FOTO: ARNFINN MAUREN Foto: Arnfinn Mauren

Tidligere landslagskaptein og Aalesund-trener Kjetil Rekdal mener verken Sondre Kåfjord eller Karen Espelund har nok kompetanse til å finne en ny norsk landslagssjef.

Etter at Åge Hareide valgte å gi seg må Norges Fotballforbund (NFF) ut på jakt etter en ny trener. Rekdal mener fotballpresident Kåfjord og generalsekretær Espelund ikke er i stand til å finne Hareides etterfølger på egen hånd.

– Har NFF god nok sportslig kompetanse til å finne en ny trener? Det er det store spørsmålet, sier Kjetil Rekdal til TV 2 Sporten, og svarer på sitt eget spørsmål:

– Nå skal jo Per Mathias Høgmo slutte i stillingen som toppfotballsjef. Sondre Kåfjord og Karen Espelund er ikke kompetente nok.

Rekdal mener fotballforbund bør sette ned en egen komité i jakten på en ny norsk landslagssjef – bestående av tidligere toppspillere og trenere.

– De som sitter i NFF nå har ikke god nok sportslig kompetanse. Har de et godt nok kontaktnett til å finne den beste egnede treneren, enten i Norge eller i utlandet? Jeg kan ikke se det. Det er ingen der med toppfotballerfaring, sier han.

Han mener at NFF bør bruke toppfotballerfaringen til personer som Rune Bratseth, Jan Åge Fjørtoft, Henning Berg og seg selv.

– Vi kan ikke la folk som sitter på kontoret hele dagen finne ny trener. Da tar vi enda flere skritt bakover, mener han.

(©NTB)