Fotball , Tippeligaen Eliteserien , 21.04.08 , Fredrikstad stadion , Fredrikstad FFK - Bodø/Glimt , Nils Johan Semb , Egil Drillo Olsen , Erik Thorstvedt , Arne Dagfinn Enerly , Foto: Thomas Andersen / Digitalsport Foto: Thomas Andersen , Digitalsport
Fotball eliteserien Rosenborg trening 18.09.05Assistenttrener Bjørn HansenFoto: Carl-Erik Eriksson, Digitalsport

– Vi blir nok oppfattet som gamle, men hvor gammel er Spanias landslagssjef som tok EM-gull i sommer, spør Hansen.

Jo, Luis Aragones er 70 år. Bjørn Hansen blir 70 i januar, mens Egil "Drillo" Olsen er 66 år. Ingen alder i følge Hansen.

– Ingen av oss har gått ut på dato. Og dette handler om å hjelpe norsk fotball, ikke for vår egen de l, understreker Hansen, som var "Drillos" assistent fra 94 til etter VM 1998. Nå mener han duoen igjen kan bidra til VM-kvalifiseringen er over.

Les også:

Hvem vil DU ha?

Hvem passer inn?

– Vi har vist at vi kan prestere. Og om det ikke blir oss på midlertidig basis ønsker jeg i alle fall at forbundet henter voksne, rutinerte folk som er innstilt på å gjøre en skikkelig jobb til den rette blir funnet. Forbundet må ikke ansette den første og beste, sier han.

Han synes det var stort av Hareide å trekke seg når motivasjonen ikke var til stede. Men om det vil bedre kvaliteten på landslaget vil han ikke kommentere.

– Bør vi hente utenlandsk trener denne gang?

– Nei, det håper jeg ikke. Men det viktigste er uansett at det gjøres en skikkelig jobb, og ikke forhaste noe som helst. Forbundet kan med fordel gjerne vente til kvaliken er over for da er det flere folk som vil bli ledige. Men samtidig må man holde kontakten med aktuelle kandidater til den tid. NFF må analysere situasjonen, og finne ut hvem som passer inn i norsk fotball, sier han.

Bratseth ikke avvisende

Hansen er heller ikke fremmed for tanken om én trener og én manager. Og som manager ser han Rune Bratseth som en helt naturlig kandidat.

– Han har kanskje ikke noe på treningsfeltet å gjøre, men som en manager vil han være rett mann. Rune er tøff, autoritær og har den erfaring som ikke mange har. Han har fortsatt et stort navn ute i Europa, og har enorm kontakflate. Det er veldig viktig, mener Hansen.

Og Bratseth sekv avviser ikke at han kan bidra i en rolle hvis NFF spør.

– Jeg er ikke avvisende til å bidra i en eller annen rolle. Men jeg har ikke noen formell trenerutdannelse, så hvis NFF er ute etter det er jeg nok neppe aktuell, mener Bratseth.

– Hvem mener du bør overta?

– Nå må vi ut av landet for å hente en voksen, erfaren trener, sier Rune Bratseth til Adresseavisen.

Han legger ikke skjul på at han gjerne ser en vinnertype som Otto Rehagel, Guus Hiddink eller Leo Benhakker som langsiktige arvtakere.

– Jeg mener det er den rette veien å gå, men samtidig er ikke Norge akkurat verdens fotballnavle. Fotballtrenere i den klassen står ikke akkurat i kø for overta Norge, og lønnsbetingelsene kan vi vel heller ikke matche i forhold til andre land. Uansett må NFF bruke god tid for det er jo ikke en avgjørende kamp før til sommeren , sier Bratseth

Les også: