Fjorden baby synger i sin cupfinalelåt: ” ”Vi é de beste, de aller verste”, og oppsummere årets Brann-sesong enkelt og presist. Det har svingt mellom det fenomenale og det ytterst begredelige. Bare på den siste uken har Brann har gått fra en historisk sterk seier over Rosenborg på Lerkendal, til en historisk svak cupfinale på Ullevaal.

Fallet er stort. Skuffelsen enorm.

Cupfinalen ble for alle andre enn sunnmøringene, en drittkamp. Aalesund bød riktignok opp til dans, mens Brann valgte å ligge dypt, og alt annet enn kompakt.

VIDEO: Rekdal om seieren:

Vi var kampklare!

Vi er skuffet i dag, men vi skal være forsiktig med å kritisere mannen som vi hyllet for en uke siden.

For de som eventuelt har glemt hva som var utgangspunktet for denne sesongen, oppsummerer jeg kort: En tynn Brann-stall bestående av et par trege og gamle spillere, som de fleste trodde var gått ut på dato (Kalvenes og Fakiri), et par spillere som aldri hadde fått det til i Brann-drakten (Haugsdal og Holmvik), et par unge spillere som vi visste ville trenge tid på å etablere seg (Haugen og Larsen), og en gruppe med nye spillere som stort sett var hentet fra et lavere nivå (Grorud, Torp, Ojo og Leciejewski).

De som først og fremst skulle levere varene var Erik Mjelde, som hadde en hatt en middelmådig sesong i Brann etter overgang fra Sandefjord, det var Rodolph Austin, som var like kjent for røde kort som strålende spill, det var Guastavino, som ikke hadde lykkes i Brann-drakten, og som lengtet til varmere strøk, det var Bentley, som ankom byen med en lang skadehistorie, det var unge og temposvake Korcsmár, og det var Sævarsson – han som aldri hadde truffet med et innlegg.

Det er ikke det minste rart at VG tippet dem ned.

VIDEO: Brann— og AaFK-supportere:

— Vi har slukket Brann!

Men ut fra denne brokete samlingen av spillere, dannet det seg et lag uten stjerner, uten nykker. De sto opp for hverandre, gjorde hverandre gode, og latterliggjorde VGs dystre tips.

Mannen som skapte dette laget heter Rune Skarsfjord. Han visste at skulle Brann oppnå resultater måtte treningskulturen være god, moralen måtte være høy og spillet måtte være kynisk. Og slik ble det.

Han visste også at prestasjonene ville variere. Det var ingen som kunne forvente en plettfri sesong. Det ville svinge i en spillerstall der det var minimalt med eliteserieerfaring. Skarsfjord hadde ikke en gang en typisk leder i spillegruppen. I valg av andre alternativer ble Erik Mjelde utnevnt til kaptein.

På en dag som dette er det lov til å være såret, skuffet og sint. Men la oss være forsiktige med å kritisere mannen som løftet Brann vekk fra gjørmen og førte Brann til cupfinalen. Årets trener holder på å bygge et nytt Brann-lag, og han har så vidt begynt.

Noen vil kanskje si at dette ikke er dagen å hylle Rune Skarsfjord, men jeg gjør det likevel. Takk, Skarsfjord. Takk for du tok oss til cupfinalen, takk for en overraskende god sesong, takk for alle de deilige seirene over blant annet Rosenborg Vålerenga, Lillestrøm, Viking og Odd. Takk for at du gir oss håp om enda bedre tider.

VIDEO: - Sorry Bergen:

Sorry Bergen