Reykjavik: John Arne Riise har vært en aktiv twitterbruker, men nå er det slutt på oppdateringer fra venstrebacken. Årsaken er at Riises twittermeldinger er blitt gjort til mediesaker, senest før Island-kampen, da han tvitret følgende meldinger:

«Kanskje Ålesund setter pris på noen neste gang en spiller setter rekord. #arrogantefolk» skrev Riise først, og fulgte opp med følgende beskjed:

«Kan jo hende Ålesund tar tilbake stjerna Ivar Morten Nordmark. La oss kalle statuen «fotballspilleren». Stakkars mann»

Nå forklarer Riise hvorfor han gir seg på det sosiale mediet.

— Ting blir dratt ut tre-fire dager, og stopper aldri. Det blir for mye. Når det blir skrevet saker og laget styr rundt ingenting, gidder jeg ikke. Det blir for mye styr rundt meg, for mye styr rundt familie og folk rundt meg, og da føler jeg det ikke er vits i.

- Følgerne lei seg

- Hvordan har tilbakemeldingene vært fra twitterfølgerne dine?

- Nei, det er mange som er skuffet og lei seg.De har vært fornøyd med at jeg har gitt dem et innblikk som de ikke har fått til vanlig, jeg har skrevet både når det har gått dårlig og bra. Men nå følte jeg at det hadde gått for langt, og da gidder jeg ikke, sier Riise, som fortsetter:

- Nå kan jeg slappe av og fokusere på jobben min.

På spørsmål om han vil vurdere å ta opp igjen tvitringen senere, sier Riise:

- Det får vi se. Jeg skal ta en lang, lang, lang pause.

Vil gi færre intervjuer

Han vil også bli mer restriktiv med å gi intervjuer og snakke med norsk presse.

— De vil få veldig få kommentarer fra meg i fremtiden. I landslagssammenheng er det obligatorisk å stille opp, men hjemme i London vil det bli veldig sjelden at jeg sier ja til intervjuer.

Svein Graff, informasjonssjef i NFF, kommenterte også RIises twitter-exit lørdag.

— Det er hans vurdering. Det er en beslutning han har tatt, og ikke noe vi har presset ham til på noen måte. Vi har ikke sagt at han må avvikle den twitterkontoen, men vi er opptatt av hvordan den brukes, sier han.