Island – Norge 2-0:

REYKJAVIK: Den ferske Nederland-proffen Markus Henriksen fikk et par minutter på banen da Norge tapte 2-0 for Island i den første VM-kvalifiseringskampen.

Trønderen, som hadde startet de syv siste kampene på Drillos midtbane, ønsket å bidra mer.

Vrakingen plager AZ Alkmaar-spilleren.

— Ja, jeg må innrømme at jeg er litt skuffet. Alle vil jo starte fotballkamper, og når man ikke gjør det blir man litt forbannet og irritert. Men det er trenerne som tar ut laget, og det har jeg full forståelse for, sier 20-åringen.

- Har Drillo gitt deg noen grunn?

— Jeg har ikke fått noen grunn. Jeg får bare stå på videre på trening, så kommer det en ny kamp på tirsdag.

Laber stemning

Da tenker han på oppgjøret mot Slovenia. De tapte 0-2 hjemme for Sveits i åpningskampen fredag.

Det betyr at det laget som ikke tar tre poeng på Ullevaal til uken, kan belage seg på å vinke farvel til VM i Brasil. Hverken spillet eller resultatet på Island var særlig oppmuntrende for Norges del.

— Det var altfor dårlig. Enkelt og greit. Vi gjør ingen god fotballkamp, og ville helst ha med oss poeng herfra. Da sier det seg selv at stemningen er dårlig, medgir Henriksen.

Pigg

Markus Wolff Eikrem og Bjørn Helge Riise gikk rett inn på midtbanen mot Island. På overtid ble trønderen byttet inn for sistnevnte.

— Jeg har sagt tidligere at vi har så mange jevne spillere når vi skal komponere en firer eller femmer på midtbanen. Det er en utfordring å treffe de rette her. Jeg har en titalls spillere som er omtrent like gode. Jeg skulle gjerne hatt en større spredning. Da hadde det vært lettere å ta ut noen, sier Drillo på pressekonferansen etter kampen, på spørsmål om hvordan han syntes endringene betalte seg.

Henriksen utelukker at klubbskiftet fra Rosenborg og anstrengelsen med flyttingen til Nederland den siste tiden hadde innvirkning på laguttaket.

- Det tror jeg ikke. Jeg er veldig ivrig, og føler meg i kjempeform. Jeg har ikke spilt kamp på en uke nå, så kroppen føles veldig bra, sier han.