ISLAND — NORGE 2-0:

Laugardalsvöllur: Før kampen kalte John Arne Riise ålesundere for arrogante folk.

— Det var kun rettet mot personer oppover i systemet, presiserte han etter Island-tapet.

Det vakte oppsikt i norske medier da Riise på sin egen Twitter skrev følgende: «Kanskje Ålesund setter pris på noen neste gang en spiller setter rekorder #arrogantefolk».

Deretter fulgte han opp med nok en melding der han konkluderte med å skrive «stakkars mann» om Ivar Morten Normark.

— Jeg har egentlig holdt munn om det fram til nå, men siden jeg tok rekorden tenkte jeg det kunne være greit at folket fikk vite sannheten. Jeg vet hva som ble sagt om statuen siden jeg hadde personlig kontakt med han som både finansierte og bygde den, sier mannen som nå er alene om å ha rekorden på 105 kamper.

Samtidig avdramatiserte Riise-saken og sa at han koste seg med at Dagbladet - som først omtalte saken - ifølge Riise gikk på limpinnen nok engang.

- Når du sitter så lenge på hotellrommet er det lett å kjede seg litt , sier Riise.

- Beklager

Med andre ord avdramatiserer han meldingene som mange tolket som et stikk mot folket i Ålesund.

— Jeg har aldri hatt noe imot Ålesund-folk. Om folk tok seg nær av det jeg skrev, så beklager jeg. Det var mer rettet mot enkelte personer oppover i systemet. De folka vet hvem jeg mener, sier Riise.

Riise føler han har gitt såpass mye til AaFK - som fikk penger både fra Monaco- og Liverpool-overgangen - at han hadde fortjent en større anerkjennelse.

- Hva om man ombestemmer seg?

— Om det hadde skjedd, hadde det selvfølgelig vært en digg tillitserklæring. Skjer det er jeg takknemlig, men om det ikke skjer går livet videre, sier han.