BeritogJohnArne Foto: Arkivfoto

Oppstyret rundt John Arne Riises Twitter-meldinger i forkant av VM-kvalifiseringskampen mot Island forrige fredag, har stjålet mye av oppmerksomheten før tirsdagens kamp mot Slovenia.

— Ta deg en øl

Etter at VGs Truls Dæhli kalte Riise for en «selvforherligende tufs» i en kommentar, innrømmet landslagsbacken at tiden etter kampen mot Island hadde vært tøff.

Nå tar Fulham-spillerens mor bladet fra munnen, etter først å ha gitt seg selv munnkurv i saken. På sin twitter-konto skrev hun mandag kveld en klar melding til kommentatoren:

«Nå syns jeg nesten synd på TD som ikke klarer bli ferdig med å rakke ned JA grunnet 2 twitter meld,herregud mann,ta deg ei øl og slapp av no», skrev moren, som tidligere har jobbet som agent for sønnen.

Like etter kom det en ny melding:

«I 3 døgn har den mannen holdt på, sammen med HELE NORGES PRESSE!! Regner med at jeg får 4 døgn grunnet denne meld, men shit au..#landskamp».

Vi har vært i kontakt med Berit Riise som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere, men bekrefter at hun har skrevet meldingene.

- Skjønner at han reagerer

John Arne Riise skrev to meldinger på nettsamfunnet som var rettet mot hjembyen Ålesund og tidligere Aalesund-trener Ivar Morten Nordmark:

«Kanskje Ålesund setter pris på noen neste gang en spiller setter rekorder #arrogantefolk», skrev Riise, og fulgte opp:

«Kan jo hende Ålesund fotball tar tilbake stjerna Ivar Morten.. La oss kalle statuen «fotballspilleren». Stakkars mann.»

Ovenfor aftenposten.no uttalte Dæhli at han forstod at spilleren reagerte, på det John Arne Riise selv omtalte som et «karaktermord».

- Jeg forstår at han reagerer, men jeg tar John Arne på alvor i den forstand at jeg konfronterer ham med det han skriver selv og meningene det inneholder. Jeg setter spørsmålstegn ved det, og karakteriserer det. Det synes jeg at han bør være forberedt på. Samtidig er det en påminnelse om at han ikke er fristilt fra resten av verden, og det må forventes at det kan reageres.

ISFRONT: John Arne Riise og Truls Dæhli sender nepper julekort til hverandre i fremtiden. (foto: Scanpix)

Bakgrunn

Dette er saken

I 2005 ble en statue, der John Arne Riise var modell, avduket utenfor Color Line stadion i Ålesund. Men på oppfordring fra Aalesund-trener Ivar Morten Normark ble statuen kalt «Fotballspilleren» — ikke «John Arne Riise».

Sist fredag satte John Arne Riise rekord med 105 landskamper. Under ett døgn før kampen la Riise ut disse to twittermeldingene: «Kanskje Ålesund setter pris på noen neste gang en spiller setter rekorder#arrogantefolk. Og litt senere: «Kan jo hende Ålesund fotball tar tilbake stjerna Ivar Morten. La oss kalle statuen «fotballspilleren». Stakkars mann».

Dagbladet.no grep tak i saken morgenen etter. Da kom det en ny tweet fra Riise: «Ps: takk igjen til Dagbladet og den vanlige journalisten for en sak ut av ingenting. Dem går rett på hver gang.#humorihverdagen».

Norge tapte for Island, Riise «sov» på 2-0-målet, og i pressesonen etter kampen kom Riise med nye stikk til Dagbladet-journalisten da han ble spurt om å forklare den aktive tvitringen i oppladningen til kampen.

På formiddagen dagen etter kom følgende tweet fra Riise: «Avslutter twitter. vært gøy. Takk for meg. im off twitter, been fun. Thanks for support.» Senere på dagen tok han et oppgjør med norsk presse fordi han følte seg misforstått på twitter.

I søndagens VG kommenterte Truls Dæhli Riise over tre sider. Inngangen var «Avslører seg selv som en selvforherligende tufs». Den anerkjente og profilerte VG-kommentatoren reagerte på at Riise valgte å rope om selvrettferdighet langt inn i selve kampdagen.