— Et sted går grensen og jeg mener VG på kommentatorplass gikk over denne grensen, sier Joachim Walltin i NISO.

Walltin er forbundsleder i NISO – idrettsutøvernes egen fagforening – og han mener at VGs kommentar rundt John Arne Riises twittermeldinger er et misbruk av pressens makt.

Det er i en pressemelding på organisasjonens egne sider at de har lagt ut et innlegg med tittelen «Et personangrep».

— Kommentaren til Truls Dæhli er etter NISOs syn et misbruk av pressens makt - og trakasserende da den er krenkende og nedverdigende. John Arne Riise er en fotballspiller som har sendt en twitter-melding på et tidspunkt som han selv beklager. Han har ikke gjort noe ulovlig. NFF bekrefter også at han ikke har brutt landslagets interne regler, heter det i pressemeldingen fra NISO.

Eget initiativ

Walltin sier til Aftenposten.no at det ikke er John Arne Riise selv som har bedt dem om å ta opp denne saken som nå har versert i flere dager.

- John Arne Riise er medlem i vår organisasjon, men vi har bare vært i kontakt med John Arne for å høre med at han har det bra etter å ha fått en slik behandling på kommentatorplass i ett av landets mektigste medier. Det er vi som på eget initiativ, har tatt opp saken , sier Walltin.

Han slår fast at mot en slik makt er en enkelt fotballspiller maktesløs.

— En ting er å ta en spiller for å ha spilt dårlig fotball. Men dette er et direkte personangrep. Dette reagerer vi på og har i ettertid skjønt at det er mange andre som har reagert på.

Det var etter at flere medier tok opp et par kritiske Twitter-meldinger fra John Arne Riise i forkant av kampen mot Island, at VGs kommentator Truls Dæhli tok et oppgjør med John Arne Riise.