Han kalte John Arne Riise blant annet for ”en selvforherligende tufs” i søndagens VG, i det som var en svært så omdiskutert kommentar fra Truls Dæhli.

De tre sidene skapte støy i landslagsmiljøet og fotball-Norge. Så fikk John Arne Riise muligheten fra straffemerket tre minutter på overtid mot Slovenia¿

I dagens VG skryter Dæhli av mannen han slaktet for tre dager siden. Over tre sider tar den mektige kommentatoren for seg matchvinneren.

”Naturligvis var det hans sjanse til å ta en personlig revansje, til å slå tilbake mot kritikken, og ikke minst mot undertegnede, og samtidig fortelle hva han står for som fotballspiller når det gjelder. Men straffesparket som lå foran ham da kvelden og kampen i realiteten var over, handlet strengt tatt om mye mer. Det var landslagets fremtid som sto på spill, svært sannsynlig Egil Drillo Olsens også, og helt til slutt var det den aller siste sjansen til å holde liv i drømmen om Brasil”, skriver Dæhli.

Mannen med den skarpe pennen gir Riise ros for ansvaret han tok på seg da han gikk frem for å ta straffesparket. Dæhlie mener Fulham-proffen spilte en av sine beste landskamper på lenge.

”John Arne Riise måtte ikke gjøre det, men han nølte ikke, og slik brukte han kvelden til å vise det beste ved seg. Det var en god anledning. For å si det forsiktig”.