For alle som har sett landslaget det siste året, er det tydelig at Drillos mest kjente varemerker – ekstrem gjennombruddshissighet, langpasninger mot etablert og rendyrket soneforsvar – ikke har fungert med samme suksess som i 70-åringens suksessferd som landslagstrener på 90-tallet.

Overfor aftenposten.no etterlyser tidligere landslagskaptein Rune Bratseth større tydelighet. Bratseth mener Drillo har fjernet seg for mye fra den klare filosofien som frembrakte suksess.

— Drillo-stempelet må tydeligere frem , sier Bratseth.

Trønderen synes ikke Norge først og fremst har for dårlige spillere, men mener at det kreves en større tydelighet.

- Det må styrkes opp gjennom taktikkmøter. Det letes for mye nå.

Uenige spillere

Landslagssjefen er ikke enig med sin tidligere kaptein. Han peker på spillerne.

- Vi er flinke til å se mulighetene når de er der, men ferdighetene har ikke helt stått i stil. Vi har slått ballen mye bort , sier Egil "Drillo" Olsen til bt.no.

Bjørn Helge Riise startet på Norges midtbane da VM-kvalifiseringen ble innledet med tap borte mot Island fredag. Han er uenig i at spillerne på landslaget rett og slett er for dårlige.

- Jeg kan være enig i at det har vært en del slurv, men jeg er uenig i at det skorter på ferdighetene. Vi har vist tidligere at vi kan spille god kontringsfotball, selv om det er riktig at vi i enkelte kamper ikke har fått det til.

Dagens landslagskaptein Brede Hangeland tar også spillerne og måten laget spiller på i forsvar.

— Mot Island synes jeg vi spilte ganske direkte, med de spillerne vi har. Men vi har ingen Flo eller Leonhardsen med ekstrem luftstyrke eller løpskapasitet. Det gjør at stilen blir noe forskjellig. Nå har vi flere små, tekniske, spillere, påpeker Fulham-spilleren.

Følte seg hjelpeløs

Drillo synes "det var mye bra mot Island (2-0-tap) og Hellas (3-2-tap)", men i Reykjavik fredag følte han seg til tider bortdømt av en dommer som ikke evnet å se an når Norge hadde fordel av ballen.

- Jeg følte meg til tider litt hjelpeløs når dommeren ga oss frispark ved flere anledninger der vi hadde gode muligheter for gjennombrudd. Den dommeren kan aldri ha spilt fotball selv , sier landslagssjefen.

Drillo er nå tenkeboksen angående laget som skal starte skjebnekampen mot Slovenia tirsdag. Han peker på dilemmaet mellom å ønske uthvilte spillere kontra å få et samspilt lag.