Island – Norge 2-0:

REYKJAVIK: Da Norge som førstseedet lag trakk Albania, Kypros, Slovenia, Sveits og Island i gruppen, var det neppe mange som hadde forutsett at spillere og landslagsledelse skulle snakke om en skjebnekamp allerede i den andre kvalifiseringsrunden.

Men det er ikke langt unna virkeligheten etter 0-2-tapet for Island i Reykjavik fredag.

Egil Olsen er klar på at Norge bør unngå feilskjær hjemme mot Slovenia tirsdag for å holde liv i håpet om en VM-plass.

Selv om den nordiske duellen bare var den første kampen, trenger laget å slå tilbake med en seier umiddelbart. Ellers kan avstanden opp til gruppefavoritten Sveits bli vanskelig å hente inn hvis man skulle havne seks poeng bak dem og Island så tidlig i kvaliken.

— Jeg er ikke langt unna å være enig i at vi er nødt til å vinne, sier Drillo.

Det var tydelig å se at treneren syntes det var tungt å snakke om Norges svake innsats på pressekonferansen etterpå. Han la da heller ikke skjul på at han ville begrense tiden med journalistene.

– Nå er jeg såpass sur og lei at jeg håper jeg kan stikke av.

Kun seier godt nok

Spillerne prøver å legge skuffelsen bak seg så raskt som mulig. Landslagskapteinen beskriver Slovenia-kampen allerede som en nøkkelkamp.

- Det er en «must win game», understreker Brede Hangeland.

Han regner ikke med at pressen har for mange oppløftende ord å skrive hjem om etter at Island slo Norge for første gang siden 1987. — Island er sterkere enn det vi nordmenn tror, og vi er heller ikke så dårlig som dere sannsynligvis vil ha det til, mener Hangeland

12 års ventetid

Kun John Arne Riise var i troppen sist Norge deltok i et mesterskap, men sunnmøringen som satte rekord i antall landskamper fredag fikk ingen spilletid under EM i 2000. — Skal man gå til et sluttspill, må man stort sett vinne hjemmekampene. Når man taper den første kampen, sier det seg selv at det på tirsdag blir en viktig kamp for oss som vi så å si må vinne, sier jubilanten og legger til:

- Frem til da blir det viktig med restitusjon og å ta inn så mye energi som mulig for å være klare. Da skal vi ha tre poeng, nærmest krever venstrebacken.

Island- og Tottenham-profilen Gylfi Sigurdsson tror Norge reiser seg mot Slovenia. Tirsdagens motstander på Ullevaal innledet med 0-2-tap hjemme for Sveits.

Sigurdsson synes Sveits ser sterkest ut i gruppe E, men holder både Norge og Island som outsidere.

— Det er fortsatt bare den første kampen, så ingen på Island kommer til å ta av bare fordi vi slo Norge. Neste utfordring for oss blir Kypros på tirsdag. Da må vi håpe at vi kan få til et godt resultat der.

- Hva med Norge?

— De har flere bra spillere. Jeg er sikker på at de vil bite fra seg mot Slovenia. Vi måtte løpe mye og forsvare oss godt mot Norge. Det var en fysisk anstrengende kamp, avslutter spilleren som kostet Spurs 80 millioner kroner i sommer.

PS! Norge møter også Sveits (b) og Kypros (h) i høst.