PAUL I ORD

Det er mulig jeg får trekk i lønna av sjefredaktør Eivind Ljøstad etter denne bloggen, for i skrivende stund vet jeg ikke hvor mye jeg orker å skrive etter 0-4 mot Odd på hjemmebane. Bare å tenke på resultatet gir meg verre skrivevegring og skrivesperre enn forfatteren Gert Nygårdshaug (født 22. mars 1946) noen gang har hatt. Men til tross for at han i perioder hater å skrive, har han likevel klart å utgi totalt nærmere 40 romaner, barnebøker, krimbøker, noveller, diktsamlinger og til og med en kokebok. Det gir meg tro på at jeg likevel skal klare å rable ned noen få store og små bloggbokstaver. I tillegg har jeg også fått et håp om at mange flere skal få øye på bloggen min, for i et intervju med NRK Sørlandet i dag uttalte sjefredaktøren at avisen vil komme mye nærmere leserne etter flyttingen til Kristiansand sentrum. Forstå det den som ikke kan, for etter flyttingen vil avisen i alle fall komme mange flere kilometer lenger vekk fra leserne på Flekkerøya.

Gårsdagens kamp, i den grad man kan kalle det en kamp, føyer seg dessverre inn i rekken av svake prestasjoner mot Odd, for Start har ikke slått dem hjemme siden 2006. Det betyr syv hjemmekamper på rad uten seier mot Odd og Dag-Eilev Fagermo i Tippeligaen. «Det er mye verre å tape for Dag-Eilev enn for Odd», sa min venn med sitt mest påtatte og arrogante Dag-Eilev-glis. Det er ikke alltid han ser de riktige sammenhengene, og derfor kom sannsynligvis denne oppfølgeren. «En som ligger langt nede har lov å slå en som ligger høyt oppe»

Start-Odd.jpg

Sørlendingen og kapteinen, Steffen Hagen, og mannen til Fotballfrua, Lars-Kristian Eriksen, utgjør vanligvis midtstopperparet til Odd. Begge måtte stå over gårsdagens kamp. Hagen pga. vonde lysker, og Eriksen angivelig pga. falske og dårlige innlegg utenfor banen. Jeg hadde derfor et håp om Start-poeng, helt til det var spilt ett minutt av kampen. Da sleivet De John ballen til Odd, og 33-årige Espen Hoff lot først 17-årige Rafik Zekhnini snu seg, før han ble fintet nesten til Telemarksporten. Zekhnini avsluttet mye mer klinisk enn en kirurg fra sykehuset i Arendal. Hvis det fremdeles er kirurger og sykehus der. Kai Eriksen hadde, i tillegg til et «Markering forbudt-skilt», også satt opp et «Klarering forbudt-skilt» i Starts 16-meter. Han hadde dessverre fått låne skiltet av Steinar Skeie etter at Vindbjart spilte 4-4 på Moseidmoen mot Vidar på lørdag. Det er forresten helt utrolig at Odd og Vidar klarte å stelle i stand så mye trøbbel og kvalme på Sørlandet i løpet av ei kort helg, og det burde selvsagt vært nevnt i politiloggen.

Canadiske Oliver Occéan herjet med et Startforsvar som ga han et ocean større enn Skagerak Arena å boltre seg i. Amerikanske De John prøvde å ta opp kampen, men aldri før har Canada vært så suverene mot USA. Selv ikke i curling og i ishockey. Det toppet seg etter 12 minutter da Odd fikk hjørnespark etter et farlig Occéan-skudd, og De John stusset ballen videre til en fullstendig umarkert Bentley. Startspillerne kan tydeligvis ikke ha sett Bentley, selv om det var midt på lyse dagen. Det er forresten ok med en Bentley, men jeg hadde hatt mye mer lyst til å se en Austin med fart på banen i går. Dessverre ble han skadet før debuten, men det kommer heldigvis mange flere muligheter siden han var så heldig å få kontrakt ut 2017-sesongen.

«Det er ikke lett å blø for drakta når laget er blodfattig før kampstart» , sa min venn i et forsøk på å trøste. Han tenkte sikkert på alle som er solgt, skadet eller var ute med karantene. Men det eneste som nytter er å tenke på, og bygge opp, de som til enhver tid er med, for det er dem som er om bord som må redde Startskuta fra å synke ned i Oslo Bolig og Sparelag-ligaen. Eller OBOS-ligaen som noen liker å kalle den. Medlemmer i OBOS får forresten sterkt rabatterte billetter med Skibladner på Mjøsa, kjempetilbud på to-bindserien "Hele folket i hus" og hele 10% avslag på blomster fra Finn Schjøll. Det sistnevnte gjelder schjøllsagt over hele landet, så det er ikke helt sikkert det er jordas og Starts undergang å bli medlem av OBOS-ligaen. Men det er nesten helt sikkert. «Hvis Start rykker ned, er det bare å hoppe i det sure eplet og bite tennene sammen», sa min optimistiske ordtaksekspert..

Midt i første omgang var det en periode to baller på banen. Det var minst en for mye for Start-spillerne i gårsdagens kamp. Spillerne var uvenner med ballen, de vegret seg for å få den og gjemte seg mer enn det en nullskattesnyter gjør for kemneren. Dette førte selvsagt til en haug med gode feilpasninger og kloke feilvalg. Etter 35 minutter lagde Owello straffespark da han gikk unødvendig hardt inn i en nordøstvendt Nordkvelle, og det lyste 0-3 på speaker Bostrøms resultattavle.

I pausen hadde Kjell Egge fra Grimstad (god Startspiller fra 86-88) og jeg en prat med snart 90 år gamle Karsten Johannessen. Vi spurte Karsten hva han ville ha sagt til spillerne i pausen. «Det vil jeg helst ikke ha på trykk», svarte Karsten. Det skjønte vi veldig godt, for vi har begge hørt Karsten i noen tidligere pauser. «Kan du overta Start nok en gang», var vårt neste spørsmål. «Jeg hadde gjort det hvis jeg ikke hadde hatt så sabla vondt i det ene beinet», svarte Karsten som fremdeles har det gode, gamle glimtet i øyet. En fantastisk mann! Jeg vet ikke hva Mjelde sa til spillerne i pausen, men det må uansett ha vært en utfordrende prat. Start var mer med i kampen i 2. omgang, men jeg følte likevel at Odd stort sett hadde full kontroll selv om de gikk litt på sparebluss. Start kom til noen sjanser, men det var nok en gang Odd som scoret etter tafatt forsvarsspill. Et totalt upresset innlegg ble enkelt vunnet av Occéan som headet ballen til Ole Jørgen Halvorsen. Han fikk all verdens tid til å dempe ballen på brystet før han dundret den i mål, utagbart for Opdal. Det er sjelden jeg har blitt så irritert av å se en så flott scoring.

I 2. omgang var det mange sørlendinger på banen , og flere av dem er så vidt ferdige med stemmeskiftet. Det er veldig positivt for fremtiden, men likevel savnet jeg én etter pause. Jeg må muligens få meg enda sterkere kontaktlinser enn minus fire, men i mine nærsynte og trangsynte øyne var Lars-Jørgen Salvesen blant de mest positive i 1. omgang. Selv om heller ikke han på godt nynorsk var outstanding, var det flere andre jeg mye heller ville ha byttet ut. Salvesen kan selvfølgelig ha vært skadet, og da trekker jeg alt tilbake med øyeblikkelig virkning etter noen få timer. 16 år unge Markus Håbestad fra Rygene fikk sin debut i går. Han er et spisstalent som vet hvor målet står, og det er en stor fordel når man er spiss. I sluttminuttet var han nær scoring etter en flott dragning. Selv om han burde ha avsluttet før dragningen, var den likevel som søt musikk i mine ører. Dessverre var keeper Rossbach også med på notene.

Bare målforskjellen skiller nå Start fra kvalikplassen , og det er kun to poeng til nedrykk etter at Mjøndalen vant og Tromsø og Sandefjord delte poengene. I neste serierunde spiller Start borte mot Strømsgodset, og til den kampen er forhåpentligvis hele mannskapet disponibelt og om bord i Start-skuta. I følge FVN, som nå er mye nærmere leserne, er det mulig at Ajer blir solgt før overgangsvinduet smeller igjen 31. august. Jeg håper at lange Ajer blir klemt i karmen og blir ut sesongen, for meterprisen blir uansett høy på han. «Jeg kommer til å ta det rolig på fredag og lørdag, for jeg tror Drammen kommer til å smake aller best kl. 19.45 på søndagskvelden», avsluttet min gode venn som aldri slutter å overraske verken positivt eller negativt.

Sportslig hilsen

Paul «Tåa» Richardsen

Gammeldags midtstopper