Ålesund 20080628:AaFKs Benjamin Kibebe felte Moldes Rune Ertsås innenfor sekstenmeteren under eliteseriekampen mellom AaFK og Molde på Color Line Stadion i Ålesund lørdag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Foto: SCANPIX

AaFKs trener Søren Åkeby mener at de mange skadene i AaFK-stallen i den senere tid er hovedårsaken til at laget ikke holder en hel kamp.

— I første omgang, særlig de første 20 minuttene, viste vi at vi er et godt fotballag. Det var en riktig bra periode av laget. Med litt hell og bedre avslutningsferdigheter burde vi ledet mer enn 1-0 til pause. Men i andre halvdel synker vi for lavt. Jeg synes det viser tydelig at flere av spillerne ikke er friske nok til å gjennomføre kampen i samme stil som i første omgang, sier Åkeby.

Opptelling før RBK-kampen

— Molde får trykke på, og det er ikke ufortjent at de sikrer seg det ene poenget. Men scoringen deres kunne vi ha unngått med bedre markering på Molde-spillerne ved hjørnesparket. Mame Biram Diouf får fri bane, han ble ikke forsøkt hindret i det hele tatt, og det var ikke bra av oss.

- Kommer Rosenborg-kampen onsdag for tidlig på dere?

— Nei, vi må jo bare akseptere at den skal spilles onsdag, det har vi visst lenge. Vi får trene lett og forsiktig i morgen og finne ut hvor mange som er fit for fight igjen allerede om fire dager, sier Åkeby.

Kibebe usikker

Benjamin Kibebe måtte skiftes ut med skade midtveis i 2. omgang. Han har tidligere slitt med lyskeskade.

- Tror du Kibebe blir klar til Rosenborg-kampen?

— Nei, det kan jeg ikke svare på. Vi får se hva som skjer.

Åkeby oppsummerer den uavgjorte kampen med at lagene hadde hver sin omgang. Og han roser sin målscorer Jonathan Parr.

— Jonathan spilte fantastisk bra. Han er usedvanlig løpsvillig og skapte masse problemer for Molde-forsvaret.

LES ALT OM RUNDEN:

ALT FRA ELITESERIEN FINNER DU HER!