Fotball Tippeligaen 2008Marienlyst Gamle Gress 28.06.2008Strømsgodset vs LillestrømResultat -Foto: Robert Christensen - DigitalsportStrømsgodset målscorer Fredrik Winsnes jubler og gratuleres etter utligning Foto: Digitalsport
Fotball Tippeligaen 2008Marienlyst Gamle Gress 28.06.2008Strømsgodset vs LillestrømResultat -Foto: Robert Christensen - DigitalsportStrømsgodset Glenn AndersenLillestrøm målscorer Arild Sundgot Foto: Digitalsport

Godset-innbytter Steffen Nystrøm hadde kun vært på banen i noen få sekunder før han satte inn det avgjørende målet i knokkelkampen i Drammen.

Lillestrøm gikk på nok et skuffende tap, og forblir forankret håpløst mot bunnen av eliteserien.

Godset best i gang

Godset kom best i gang i solskinnet på Marienlyst, og kunne ha tatt ledelsen allerede etter to minutter. Thomas Sørum fikk ballen på seks meter, vendte på en femøring, men mistet balansen i skuddøyeblikket, og dundret ballen en halv meter over tverrliggeren.

Hjemmelaget presset på for ledermålet, og hadde flere gode angrep i løpet av kampens første femten minutter.

Fredrik Winsnes, Stian Ohr og Thomas Sørum hadde alle brukbare muligheter etter fine angrep, men avslutningene stod ikke i stil med spillet som førte til mulighetene.

LSK tok ledelsen mot spillets gang

Helt i mot spillets gang var det LSK som tok ledelsen etter 18 minutter. Olivier Occeans skudd ble blokkert på seksten meter, rett i bena på Arild Sundgot, som plutselig befant seg helt alene med Espen Johnsen.

Den gamle ringreven gjorde ingen feil alene med sisteskansen, og banket inn ledermålet for de kanarigule.

Lillestrøm hevet seg etter scoringen, og så en stund ut til å kunne øke til 2-0. Karim Essediri ble spilt fri på høyresiden, skar inn mot Godset-målet, forsøkte å presse ballen lavt inn i det nærmeste hjørnet, men Espen Johnsen avverget ut til corner.

Winsnes-perle

Ti minutter før hvilen fikk Godset frispark drøye 25 meter fra mål. Fredrik Winsnes steppet opp, og knallet inn sitt første mål for sesongen; lekkert plassert lavt i det borteste hjørnet.

— Dæm kjæm som regel fra distanse, gliste Winsnes på spørsmål om stjernetreffen i første omgang, og var fornøyd med sin egen og lagkameratenes innsats;

- Jeg syns vi tok en fortjent seier. Vi har en god mix av spillere, som alle kjenner sine roller godt, og vi har gode erstattere på benken. Målet vårt er å bli bedre enn i fjor. Nå skal vi bruke tida fram til Tromsø-kampen godt, var trønderens klare tale etter kampen.

LSK hadde et par muligheter før pause, men klarte ikke å få uttelling, og det stod 1-1 til pause i en relativt underholdene første omgang på Marienlyst.

I pausen justerte Godset-manager Ronny Deila hjemmelagets taktikk, Godset senket presshøyden, og fikk bedre tak på et lite kreativt LSK-lag.

Mål på to touch

15 minutter ute i andre omgang kom Deilas andre genistrek.

Stian Ohr ble tatt av banen til fordel for Steffen Nystrøm, til enkelte av hjemmefansens store skuffelse. Deila fikk et par kritiske tilrop fra tribunen.

— Da ble jeg irritert. Jeg snudde meg og kjefta på et par av de. Jeg bytter ikke for å gjøre Godset dårligere, var Deilas respons på den manglende støtten fra hjemmefansen.

Og svaret på tiltalen var kun sekunder unna:

Innbytter Nystrøm ble spilt igjennom nærmest direkte etter innbyttet, kom alene med Moldskred i LSK-buret og dundret ballen mot mål. Moldskred fikk en touch, men kunne ikke forhindre ballen i å trille over målstreken.

Nystrøms første seriemål for Strømsgodset, og det med sitt andre touch på ballen.

— Jeg har hatt dårlig samvittighet overfor Steffen lenge, uttalte Deila etter kampen, og tilføyet; - det overrasket meg ikke at han scoret. Steffen har jobbet bra i det siste, og beviste at han har noe på vårt lag å gjøre.

Strømsgodset var nærmere 3-1 enn et tafatt LSK var utligning, men store muligheter til tross, 2-1 stod seg til full tid, og Godset registrerte sin første seier over romerrikslaget siden 1997.

— Vi justerte presset til pause, ble tryggere bakover, og da vi fikk 2-1 scoringen syns jeg vi hadde god kontroll kampen ut. Var Deilas oppsummering av kampen.

Kunstgress-konger

Helten selv strålte etter kampslutt, og hadde sånn halvveis peiling på hvor raskt målet hadde kommet.

– Det var vel en ti sekunder. Jeg har vel ikke scoret et så raskt mål siden guttelaget, smilte Godsets sympatiske matchvinner til pressekorpset etter seieren.

— Lillestrøm passet oss perfekt i dag. De slår mye langt og blir løpende mye i mellom, mens vi spiller mer langs bakken, og får kampen inn i vår bane, fortsatte Nystrøm.

På spørsmål om hvorfor Godset ikke får det helt til på bortebane kom det kontant fra en smilende matchvinner: - Vi er et kunstgresslag. Vi får mer flyt i spillet vårt hjemme.