HAMAR: Roman Kienast kom hjem til Hamar fra EM-spill for Østerrike. Fra 50 000 på Ernst Happel Stadion i Wien mot erkefienden Tyskland ble det Brann på Briskeby med drøye 5 000 tilskuere.

— Det er jo helt klart et antiklimaks, det må jeg innrømme, smiler Kienast.

Forskjellig stil

Kienast var stort sett fornøyd med egen innsats, men påpekte forskjellen i spillestil mellom HamKam og Østerrike. Selv mente han det tok litt tid å komme inn i spillestilen til grønnbuksene igjen.

- Det er en merkbar forskjell i spillestil. Mens eliteserien er langt mer fysisk med lange baller var det mye mer fokus på å holde ballen i laget i EM, påpekte Kienast etter kampslutt.

Men den høyreiste spissen var slett ikke skuffet for at EM-drømmen var over og at han er tilbake til hverdagen på Hamar.

- Det er deilig å være tilbake. Erfaringen jeg fikk var fantastisk, ikke mange spillere får oppleve et EM og jeg er så heldig at jeg har fått det, fortalte østerrikeren.

Økt konkurranse

Kienast kom hjem til en tilnærmet skadefri HamKamtropp. Det innebærer økt konkurranse, noe østerrikeren overhodet ikke frykter. Spissen mener også at det er mye av grunnen til at laget tok et steg i riktig retning i dagens kamp mot fjorårets seriemester.

- Konkurranse er bra fordi alle må jobbe hardt og ofre seg for å få spille. Nå er vi nødt til å vinne kamper og i dag tok vi det første steget, kommenterte Kienast.

Vil ut

Under EM gjorde spissen sine saker bra og flere klubber har vist interesse for lysluggen. Selv har spissen ikke hørt noe, men håper at muligheten vil komme.

- Per nå har jeg ikke hørt noe fra andre klubber, men det hadde vært en drøm å få spille i en større liga, gjerne Premier League, avslutter HamKamspilleren.

LES ALT OM RUNDEN:

ALT FRA ELITESERIEN FINNER DU HER!