BEKKESTUA 20080628:Stabæks Daniel Nannskog i kamp med TILs Tore Reginiussen under eliteseriekampen mellom Stabæk og Tromsø på Nadderud stadion lørdag kveld. Kampen endte 2-4Foto Stian Lysberg Solum / SCANPIX Foto: Solum, Stian Lysberg

NADDERUD: Fire Tromsø-scoringer sørget for en borteseier som sender sjokkbølger gjennom seiersvante bæringer.

Men selv om den imponerende målforskjellen fikk seg en skikkelig knekk i går, er ikke Daniel Nannskog redd for at det samme skal skje med Stabæk i høst.

Tross manglende spillerkjøp tror ikke svensken at Stabæk går på samme smell som i fjor. I 2007-sesongen ledet de mørkeblå også før sommerpausen. En svak poengfangst i de første høstmånedene underminerte drømmen om seriegull.

— Vi kommer ikke til å sprekke. Jeg er ikke redd for at det skal skje. Vi sprakk forresten ikke i fjor heller. Det er bare media som er så bestemte på at vi gjorde det, sier en skuffet Nannskog.

- Dere vant kun én av de seks første kampene etter sommerpausen i fjor?

— Jo da, men det endte med sølv. Jeg vil ikke kalle det en sprekk, parerer Nannskog.

Bommet på straffe

Men serielederne kom godt i gang. Allerede etter 13 minutter scoret Nannskog, etter glimrende forarbeid av Henning Hauger. Så begynte tristessen.

Kun sekunder senere lå ballen i mål bak Jon Knudsen. Et tilsynelatende ufarlig skudd fra Morten Moldskred endte på underlig vis i nettet. Daniel Nannskog bommet på straffe, før passivt forsvarsspill av Pontus Segerström og ditto keeperspill av Jon Knudsen katalyserte to nye Tromsø-scoringer. Den første signert Douglas Sequeira, den andre en kanon fra Morten Moldskred.

— Jeg og forsvarsspillerne får dele skylden for tapet. Det var mye rart bak der i dag. Og det er svakt av meg å bomme på straffen når vi kunne gått opp til 2-1, mener Nannskog.

- Vi kan ikke forvente å vinne når vi slipper inn fire mål på hjemmebane. Vi hadde sjanser nok, men vi må skylde oss selv. Det var fire personlige feil som førte til målene, mener Stabæk-trener Jan Jönsson.

Sløv Skjønsberg

Stabæk-mål nummer fire var nemlig også et resultat av passivt forsvarsspill. Denne gangen var det en av vårsesongens mest bejublede forsvarsspillere, Morten Morisbak Skjønsberg, som var synderen.

Et tilsynelatende ufarlig gjennombruddspasning ble plutselig veldig farlig da Stabæk-kapteinen var merkelig passiv og lot Sigurd Rushfeldt nærme seg. Den gamle storscoreren stjal ballen, og pirket ballen forbi Jon Knudsen.

Mange har lurt på hvordan Stabæk ville respondere på tapet av sentrale Anthony Annan og Somen Tchoyi. For med Tchoyi på plass i Red Bull Salzburg etter millionovergangen til østerriksk fotball, og med Anthony Annan ute med albueskade, måtte Stabæk-trener Jan Jönsson tenke nytt.

Inn kom Johan Andersson og Henning Hauger. Men det var ikke der kampen ble tapt for hjemmelaget

Et arbeidsuhell

- Vår styrke tidligere i sesongen ble vår bane i dag. Da tenker jeg på konsentrasjonen i avgjørende situasjoner. Men jeg tror ikke spillerne mine tar for lett på oppgavene. Såpass godt kjenner jeg dem. Jeg vil heller kalle dette et arbeidsuhell. Jeg er ikke bekymret, konstaterer Jönsson.

Mens Stabæk var sommersløve, var nordlendingene ivrige og hissige. Steinar Nilsens elever tok godt vare på sjansene som bød seg.

- Vi viste imponerende holdninger og moral. Jeg så på spillerne mine at kampen i dag betydde noe ekstra. Det var en annen glød i øynene deres, sier en svært fornøyd Tromsø-trener.

— Vi opptrådte som en enhet, og var veldig gode relasjonelt. Jeg er ekstremt fornøyd med hva vi leverte, fastslår Nilsen.

LES ALT OM RUNDEN:

ALT FRA ELITESERIEN FINNER DU HER!