BEKKESTUA 20080628:Sigurd Rushfeldt, TIL, signaliserer scoring under eliteseriekampen mellom Stabæk og Tromsø på Nadderud stadion lørdag kveld.Foto Stian Lysberg Solum / SCANPIX Foto: SCANPIX
FotballTippeligaen 2007Troms¿ IL v Str¿msgodset21.10.2007Foto: Tom Benjaminsen, DigitalsportMorten Moldskred, Troms¿ Foto: Tom Benjaminsen
BEKKESTUA 20080628:1-1 utligning til Tromsø ved Morten Moldskred under eliteseriekampen mellom Stabæk og Tromsø på Nadderud stadion lørdag kveld.Foto Stian Lysberg Solum / SCANPIX Foto: Scanpix
Fotball30. mars 2008TippeligaenMolde - Stabæk 0 - 0Daniel nannskog - stabækFoto: Richard Brevik , Digitalsport Foto: Digitalsport

Gjestene fra nord kom til Nadderud med målsetting om seier, på tross av en svak bortestatistikk. Men at det skulle løsne så til de grader, i sesongens kanskje vanskeligste bortekamp, hadde de neppe trodd.

Riktignok tok hjemmelaget oppskriftsmessig ledelsen da Daniel Nannskog skled inn 1-0 etter et fint forspill av Henning Hauger på høyrekanten, men knappe to minutter etter startet en halvtimes mareritt for serielederen.

Først utlignet Morten Moldskred fra nærmest død vinkel.

Misfornøyd med forsvaret

Like etter fikk hjemmelaget et korrekt i dømt straffespark, og Nannskog fikk muligheten til å ta tilbake ledelsen. Men Ramovic gjorde en fantomredning nede i hjørnet, og litt av piffen gikk ut av Stabæk.

– Jeg tar på meg skylden for at vi mistet grepet på kampen der, men jeg vil absolutt dele ansvaret med forsvarsspillerne. Makan til dårlig forsvarsspill har jeg ikke sett før i år. Alt gikk jo inn. Langskudd, innlegg, ja alt, sukket Daniel Nannskog.

1-2 scoringen etter 28 minutter var et resultat av nøling i midtforsvaret til Stabæk. Pontus Segerstrøm hadde i utgangspunktet full kontroll på Douglas Sequeira, som fikk ta ned ballen med ryggen mot mål. Likevel fikk han vende opp uten særlig press, før han satte ballen mellom beina på Jon Knudsen.

Urutinert

Og enda verre stilt defensivt var det ved 2-4 scoringen som punkterte kampen. Knudsen og Morten Skjønsberg ble aldri enige om hvem som skulle ta ballen, og i mellom smaytt måltjuven Sigurd Rushfeldt.

– Smart gjort av Rushfeldt å følge ballen der, men denne skulle vi selvsagt hatt kontroll på, innrømmer Jon Knudsen, som fortvilet oppsummerer kampen slik:

— Veldig urutinert av oss. De scoret på fire av fire sjanser. Ja, hvis det overhodet var sjanser da.

Det var noe tamt over Jan Jönssons gutter før hvilen. Før andreomgang fikk de klar beskjed fra sjefen.

– Vi skulle våge mer, og sette mye større tempo i lengderetningen. Desverre fikk vi et nytt enkelt baklengsmål mot oss, og jeg har ingen god forklaring på hvorfor vi viser slik defensiv svakhet i kveld. Jeg er ikke bekymret, bare skuffet, forteller Jønsson.

- Viser kjempestyrke

Skuffet var slett ikke Tromsø-trener Steinar Nilsen, som storkoste seg i pressesonen etter kampen.

– Vi har gode holdninger, og viser kjempestyrke ved å komme tilbake med en gang etter reduseringen i 2. omg.

— Endelig får vi den uttelingen på sjansene vi har savnet tidligere i år. Spesielt fornøyd er jeg med løpskraften fremover, og at vi fremstår så kompakte defensivt. Det er naturlig at Stabæk som hjemmelag skaper en del sjanser etter hvert, men jeg synes det er vi som har mest fart i lengderetningen i dag, oppsummerer Nilsen.

Daniel Nannskog innrømmer at det kreves karakter for å lede serien.

– Nå får vi se om vi har det som kreves. Men dette gjorde vi mest for spenningens skyld, fleiper Nannskog.

LES ALT OM RUNDEN:

ALT FRA ELITESERIEN FINNER DU HER!