Fotball26. Mars 2008Treningskamp Ågotnes IdrettsparkNest-Sotra - Brann 1 - 6Njogu Demba- Nyren , BrannFoto: Astrid M. Nordhaug Foto: Digitalsport

Brann brukte treningsleiren i Florø til å tette igjen bakover på banen etter en vårsesong som ga 17 baklengsmål på 10 kamper.

På Briskeby i går lyktes gjestene fra Bergen i å holde nullen, men fremover på banen skapte ikke bergenserne de store problemene for HamKam-keeper Ivar Rønningen.

– Vi kom ikke til de store sjansene som vi pleier å komme til. Jeg hadde håpet at vi skulle skape mer, sier Branns toppscorer Thorstein Helstad.

Preges ikke av rekorden

Inne i sin åttende sesong for Brann er han bare én fulltreffer unna sin scoring nummer 100 for rødtrøyene. Den kom ikke på hedmarksk gress i går.

– Akkurat det med 100 scoringer er ikke noe jeg har tenkt på. Det var noen som sa det til meg før kampen, men det preger meg ikke. Jeg blir skuffet om den ikke kommer i løpet av sesongen i alle fall, flirer han.

Branns defensive trygghet er ikke et problem for den offensive slagkraften, mener Helstad.

– Vi sto bra bakover i denne kampen, vi har gjort en god jobb med det. Jeg synes ikke at det defensive fokuset har gått ut over det offensive, mener Helstad.

Skadet Demba-Nyrén

Helstads spisskollega Njogu Demba-Nyrén kom haltende ut av spillerbussen da BT oppsøkte svensk-gambieren etter kampen. Han fikk seg en kilevink av en HamKam-spiller.

– Det er vondt nå. Jeg fikk en smell i låret, men det er av den typen som går over på kort tid, mener Demba-Nyrén.

Den tekniske spissen kom til kampens største sjanse da han etter 28 minutter ble frispilt av Erik Huseklepp og kom alene med Ivar Rønningen.

– Kanskje jeg burde ha spilt til en av dem som var i boksen, men jeg tenkte tidlig at jeg skulle avslutte selv. Problemet var at jeg var litt uheldig med den andre touchen min, så jeg fikk for spiss vinkel, sier Demba-Nyrén.

Helstad var inne i boksen sammen med Huseklepp. Han mener det var riktig av Demba-Nyrén å skyte selv.

– Det ligger vel i spissens natur å skyte selv i en slik situasjon, sier Helstad, som ikke er sikker på om han hadde gjort det samme selv.

Har bare én scoring

Demba-Nyrén har bare scoret ett seriemål på åtte kamper for Brann etter overgangen fra Esbjerg.

– Jeg er ikke fornøyd med det. Jeg skal arbeide fremover med å komme til flere sjanser.

Heller ikke Demba-Nyrén har svaret på hvorfor Brann ikke var mer giftige på Briskeby i går, men mener kampen kom inn i et spor som passet bergenserne dårlig.

– Det ble mange luftdueller, og det er ikke slik fotball vi ønsker å spille, sier Demba-Nyrén.

Stabæk tapte 2-4 for Tromsø på eget gress i går. Helstad fikk med seg resultatet som ble opplyst av speaker. Tromsø-scoringene var det som skapte største jubel blant de mange Brann-supporterne på Briskeby i går.

– Jeg hørte det. Denne serien er så jevn at alle slår alle. Alt kan fortsatt skje, sier Helstad.