Fotball TippeligaViking Stadion 250508Viking - BrannFoto: Sigbjørn Andreas Hofsmo, DigitalsportDemba Nyrèn - Tijan Jaiteh Foto: Digitalsport

Jaiteh har allerede rukket å score ett mål for Brann – det smarte frisparkmålet på Viking Stadion tidligere i år.

Mange Brann-fans kunne nok ha ønsket at den talentfulle gambieren hadde finjustert skuddfoten akkurat litt mer da han fyrte løs mot Ivar Rønningen etter 75 minutter av kampen mot HamKam. Den tidligere Brann-keeperen måtte strekke seg så lang han var for å redde skuddet nede ved stolperoten.

– Jeg er fornøyd med innhoppet mitt, og scoret nesten, konstaterer Jaiteh.

Han øver mye på å bli en målfarlig midtbanespiller.

– Jeg trener mye på skudd. Det er ikke alltid at det er smart å sentre ballen når en som sentral midtbanespiller ligger utenfor boksen. Av og til må en kunne skyte også – og score. Den delen av spillet mitt ønsker jeg å forbedre, sier Jaiteh.

Spilte alle landskampene

19-åringen med kontrakt med Brann ut 2012 har uttalte ambisjoner om å spille i en større liga enn den norske, og mener målkontoen i Norge bør åpnes for at det skal skje.

– Det er viktig for et lag å ha midtbanespillere som scorer. En komplett sentral midtbanespiller bør score en del mål, mener Jaiteh.

Sammen med Njogu Demba-Nyrén har han nylig returnert fra landslagsspill i Afrika med Gambia. Jaiteh spilte alle kampene for landslaget, og møtte både Liberia, Senegal og Algerie.

– Det var veldig gøy å spille for landslaget, og det er en erfaring som gjør meg til en bedre spiller for Brann. Samtidig viser det at jeg kan konkurrere med spillere av landslagskvalitet. Det var mange gode spillere på de lagene, sier Jaiteh.

– Familien min var veldig stolt av meg da jeg spilte alle kampene. Det var veldig stort for meg selv også å spille alle kampene på min første landslagssamling, fortsetter han.

Vil være Bakkes makker

Nå er målet hans å kapre en fast plass på Branns sentrale midtbane ved siden av kaptein Eirik Bakke.

– Jeg vil spille regelmessig for Brann og gjøre det bra. Før jeg reiste til landskampene var jeg på vei inn på laget, og jeg ønsker å komme tilbake, sier Jaiteh.

Han skjønner at Jan Gunnar Solli og Hassan El Fakiri fikk starte mot HamKam, og understreker at det er opp til Mons Ivar Mjelde hvem som spiller.

– De hadde nettopp spilt to gode treningskamper og fortjente å få prøve seg, sier Jaiteh.