1. Eline (19) måtte lære seg å gå på nytt etter 70 brudd i ryggen. Eline Hørte har gått gjennom to operasjoner og fått satt 28 skruer i ryggen på grunn av skoliose. Uten trening er hun sikker på at hun hadde forblitt i et smertehelvete.

I en alder av 13 år fikk arendalitten Eline Hørte påvist sykdommen skoliose. Foto: Privat

2. Fikk hjerneskade etter sykkelvelt. Alternativ treningsmetode ble redningen. – Jeg lå sint og oppgitt rett ut på sofaen, og tenkte at det måtte finnes et alternativ som kunne hjelpe kroppen, skriver Erik Berglihn.

Å fylle badekaret med is og snø er blant metodene kristiansanderen Erik Berglihn bruker for å restituere kroppen. Foto: Gro Furset

3. Styrketrening er gull verdt. – Dersom du ikke har trent styrke før, vil du kunne bygge muskler selv om du er langt passert 40- og 50-åra, er det klare budskapet fra ekteparet Jørn Ingebrigt Pettersen og Aslaug Lia Pettersen.

Ekteparet Jørn Ingebrigt Pettersen og Aslaug Lia Pettersen fra Vegårshei på NM-podiet i Hamar i september. Foto: Ronald Træet

4. Løp fra Oslo til Kristiansand på tre dager. – Etter 362 kilometer med glede, smerte, refleksjon, mestring, ettertanke, mer smerte, spenning, søvnløshet og optimisme nådde jeg målet mitt, skriver ultralandslagsløperen og trebarnsmora Ranveig Hansen.

Ranveig Hansen fra Ørje løp til Kristiansand med en snittfart på 8,33 kilometer i timen. Foto: Privat

5. Nils Dag Strømme til minne. – Nils Dag var en av de beste bokserne som Kristiansand og Norge noensinne har hatt, fastslår Elin Skjervedal i AIK Lund i dette minneordet.

Nils Dag Strømme (29. juli 1945–5. mars 2022) hadde en strålende karriere som bokser og var også en dyktig trener. Dette bildet er fra 2012. Foto: Tore-André Baardsen/Fædrelandsvennen

6. Myggen ansatt som G15-trener. – Alle er hundre prosent dedikerte, og ikke «ødelagt» av ambisjoner eller «trøkk» rundt dem. Vi skal skape et godt miljø der konkurranseelementet er noe vi heier på, sa Erik Mykland da han overtok som G15-trener i Start i desember.

– Dette er definitivt en av de mest spennende trenerjobbene jeg kan tenke meg, sa Erik Mykland om Starts G15-lag. Foto: Fædrelandsvennen (arkivfoto)

7. Er jeg virkelig sliten, eller er jeg bare lat? – Vi kan alle kjenne på at kroppen er tung i perioder og at både treningslyst og overskudd ser ut til å ha forlatt den for alltid, skriver personlig trener Julie Rafoss Bredesen.

Learn to rest, not to quit, er mantraet til venndølen Julie Rafoss Bredesen. Foto: Privat

8. Stortalent til Kolbotn. – Vi vet det har vært enorm interesse for henne fra så å si alt av Toppserielag, så vi er veldig fornøyd med å lande en langsiktig avtale med henne, sa Kolbotns sportssjef Marius A. Overmot etter å ha sikret seg signaturen til den da 15 år gamle kristiansanderen Martine Trollsås Fenger.

Martine Trollsås Fenger meldte overgang fra Amazon Grimstad til Kolbotn sommeren 2022. Foto: Kjartan Bjelland/Fædrelandsvennen

9. Matvalg og følelser. – Ja vel, så spiste jeg godteri i bilen på vei hjem fra jobb. I denne teksten skriver Julie Rafoss Bredesen om valgene vi tar hver dag.

– Det viktigste er hvordan du har det med valgene du tar, poengterer Julie Rafoss Bredesen. Foto: Privat

10. Terje Larsen til minne. «Savnet etter Terje er stort og gleden over å ha jobbet sammen med ham er enda større», skriver Per Ivar Bristøl i dette minneordet.

Dette bildet av Terje Larsen (5. juni 1953–22. juni 2022) ble tatt i 2017. Han var organisasjonssjef i Vest-Agder idrettskrets fra 2003 til 2018. Foto: Reidar Kollstad/Fædrelandsvennen

Les også:

Lokalsportens ti på topp - del en

Lokalsportens ti på topp - del to

Lokalsportens ti på topp - del tre

Lokalsportens ti på topp - del fire

Lokalsportens ti på topp - del fem

Lokalsportens ti på topp - del seks