MINNEORD: I helga fikk vi den triste meldingen om at Nils Dag Strømme hadde sovnet inn, 76 år gammel. Han var gjennom mange år en viktig del av bokseklubben AIK Lund. Først som aktiv nevekjemper og etter karrieren som trener og æresmedlem. Han vant blant annet gull i ni senior-NM i perioden 1963-1972. Tre kongepokaler ble det også, og han var OL-deltaker i 1968 og 1972.

Nils Dag var en lovende skihopper da han som 15-åring startet som bokser i AIK Lund. Han var en av de beste bokserne som Kristiansand og Norge noensinne har hatt. Som trener har han lagt grunnlaget for flere mestre i klubben. Gjennom flere perioder fra 70- til 90-tallet delte han sin kunnskap om idretten til de aktive, inkludert sønnene sine og oss andre.

Hans kone Marit var en viktig del i livet hans sammen med familien. Sjelden har et æresmedlem skapt så mange minner som vi i klubben har med oss videre. Klubben har vært heldig som har hatt Nils Dag på laget. Våre tanker går til familien.

Nils Dag Strømme (med ryggen til) i en landskamp mot Danmark på 1970-tallet. Foto:  Statsarkivet i Kristiansand, Dep. nr. 1165 avisen Sørlandet, boks 375, boksing
Dette bildet av Nils Dag Strømme er fra 2012. Han blar gjennom ei utklippsbok full av gode minner. Foto: Rune Stensland