Nå som blodtrykket har senket seg litt etter overgangen til Yanni, har jeg egentlig kommet til at de Lanlay har gjort alt rett. Bortsett fra at han gikk til Rosenborg, selvsagt.

I intervjuet etter at overgangen ble klar fremstår han igjen som en oppegående og fin fyr. Det er da også noen av grunnen til at så mange ble lei seg og forbannet når salget ble offentliggjort. Han er (var) en yndling på stadion.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

For Yanni ble det riktig å bytteFotballspillere ser verden litt annerledes enn supportere. Det handler om utvikling og det handler om karriere. For Yanni ble det riktig å bytte klubb nå. Særlig når han var så sterkt ønsket av en trener han tydeligvis setter høyt.

Det sier vel også noe om at han ikke har like stor tiltro til Jonevret?

Han sørger også for at Viking får relativt godt betalt. En kjøpesum som Granfelt nå bekrefter vil gi Viking litt handlingsrom på overgangsmarkedet.

I en verden hvor stadig flere fotballspillere furter seg til en overgang har de Lanlay oppført seg like eksemplarisk som vanlig. Han har ikke streiket, han har ikke furtet og jeg stoler på Yanni når han sier at han ikke har presset fram noen overgang. Derimot var han klar for klubbskifte om RBK og Viking ble enige om pris. Det ble de, og det var viktig for en spiller som jeg faktisk tror på når han sier at er Viking-gutt.

Hjernen forstår, ikke hjertet

Hjernen kan forstå hvorfor han valgte Rosenborg. Hjertet har større problemer. Jeg er fortsatt veldig i tvil om jeg vil orke å se RBK-Viking med Yanni i hvit Rosenborg-drakt senere i høst.

To stadionfavoritter har forlatt oss. Viking mener de har erstattere på begge plasser. Hvis Bödvarsson fortsetter som mot Aalesund skal jeg ikke klage, men jeg tviler også på om vi har en fullgod erstatning for Yanni. Verken Steinthor eller Zymer matcher de Lanlay ennå, særlig ikke når det gjelder helhjertet defensiv jobbing. Det kan bli tøft for backene våre.

Frykt

Viking har møtt mange utfordringer denne sesongen. Økonomien er den største, og er det som preger klubben.

På tross av mye uro har klubben levert bra på banen. Det har bidratt til at det har blitt lagt lokk på en gryte med mye misnøye. Når Veton forsvant fryktet mange at målene skulle tørke inn og høsten skulle bli en nedtur. Den frykten sørget Abdullahi og Bödvarsson for å døyve. Nå frykter vi igjen at Viking skal klappe sammen uten de Lanlay på kanten. Jeg håper pessimistene blant oss igjen blir motbevist.

Start i Kristiansand blir første test. Det kan bli tøft nok mot sørlendinger med to strake hjemmeseire.

Hva mener du? Hvor stort blir savnet?