TRONDHEIM (adressa.no): I ettermiddag gjennomfører RBKs nye kantspiller den medisinske testen som formelt gjør ham til Rosenborg-eiendom.

Men allerede mandag formiddag trente Yann-Erik de Lanlay med sin nye klubb, hvor han opererte på venstrekanten på lag med Pål André Helland.

— Jeg er forbanna

23-åringen får selv ikke snakke med pressen før den medisinske testen er gjennomført. Da må han antakelig tåle spørsmål om de siste dagers diskusjoner i mediene, hvor både hans og Vikings forhold til RBK har blitt behørig diskutert.

De Lanlay har måttet tåle stempel både som sviker og «ikke en ekte Viking» lenger – ettersom han går nettopp til RBK.

— Dette er et svik fra Yannis side. Alle har sett på han som en ekte Viking-gutt – en profil som er et forbilde for veldig mange. Nå går han over til rivalene, og det gjør ikke godt, har leder i Vkinghordene, Tommy Nærland, uttalt.

Mens Tore Aasheim, som skriver supporterblogg for Aftenposten, haddefølgende karakteristikk av overgangen:

«Jeg kommer ikke til gå ned på nivået når det gjelder Judas-betegnelser og alt det der overfor Yann-Erik de Lanlay. Det får være opp til andre. Noen har til og med brukt begrepet «rotte», som er ganske ille.Nei, mine tanker om de Lanlays eget store ønske om å spille for Rosenborg er ganske enkelt slikt...ekte Vikinggutter tvinger ikke igjennom overganger til Rosenborg. Da kan du ikke kalle deg selv en ekte Viking lenger. Du er ikke verd den betegnelsen.»

Bruttern: - Vi som pushet gjennom

Etter mandagens økt var RBK-trener Kåre Ingebrigtsen svært fornøyd med sin nye tilvekst. Han har problemer med å forstå dem som angriper de Lanlay personlig etter overgangen.

— Fotball er følelser, og jeg skjønner at folk er lei seg for at han drar. Særlig ettersom han har gått gradene i Viking. Men så er det også slik at man kan skifte jobb i alle typer yrker, unntatt i fotballen. Fotballspillere skal liksom ikke få lov til det uten å bli stemplet som illojale, sier Ingebrigtsen til adressa.no – og undrer seg.

— Fotballspillere har en karriere som varer i 15 år. Da må spillerne ta vare på den. Nå dukket muligheten opp for Yann-Erik. Så var det heller ikke slik at han pushet gjennom overgangen. Det var det vi som gjorde, mener Bruttern videre.

- Stille da Jarstein dro

Mye av skytset har også blitt rettet mot RBK som klubb, som Vikings «hatklubb». Heller ikke her kan den tidligere Viking-assistenten si seg enig i retorikken fra Viking-supporterne:

— Igjen: Jeg skjønner det er tungt for Viking. Men de som sier de hater RBK… De gjorde ikke det da Rune Almenning Jarstein og Trond Olsen gikk andre veien. Men det får så være, sier Bruttern.

PS! De Lanlay debuterer antakelig for RBK mot Orkla i treningskamp onsdag. Han er spilleklar først til helgens kamp mot Sandefjord.